Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

WEEKEND: Прем'єри тижня


WEEKEND: Прем'єри тижня

Після пари насичених тижнів в кінотеатрах України відносне затишшя перед «сутінковою» бурею, яка розіграється наступного тижня. Зараз же глядачі можуть насолодитися екранізацією «Хмарного атласу», американською комедією і японським фільмом жахів про страшну дівчинку з «Дзвінка».

«Хмарний атлас» - однойменна екранізація роману Девіда Мітчелла, дворазового номінанта на Букерівську премію. До речі, одна з номінацій дісталася Мітчеллу саме за «Хмарний атлас». У творі переплітається історія відразу шести різних епох, крізь які подорожують кілька душ в своїх різних реінкарнаціях. Від Нового часу і до пост-апокаліптичного кожною з душ рухають вічні людські цінності, головна з яких любов. Душі зустрічаються знову і знову, намагаючись триматися разом в новому часі, в нових умовах, лише в кінці свого шляху розуміючи, що ця зустріч не буде для них останньою.

Цікаво, що у Мітчелла лейтмотив про реінкарнацію в різні часи вперше з'явився не в «Хмарному атласі», а в його дебютному романі «Літературний привид», також відзначеним британською премією для молодих письменників. Головних героїв з «Атласу» на екрані втілили Том Хенкс, Холлі Беррі, Х'ю Грант, Х'юго Уівінг та інші. Вперше представлений на МКФ в Торонто, фільм був неоднозначно оцінений критиками - одні ставили йому найвищі оцінки, інші називали провалом, засуджуючи Тиквера в об'єднанні з колишніми братами Вачовськи (технічно тепер вони брат і сестра - Ларрі став Ланою). Мовляв, сам Тиквер зробив би картину більш психологічною, а Вачовськи спробували перетворити її на суцільні спецефекти, віддаючи данину своєму минулому з «Матрицею». Тим не менш, чимало американських і канадських критиків вже зараз пророкують «Хмарному атласу» принаймні дві номінації на «Оскар» - «Краща музика» і «Кращі спецефекти».

Loading the player ...

«Як по маслу» - американська комедія за участю «шпигунки» Дженніфер Гарнер і зірки «Сутінків» Ешлі Грін. Розбавить жіночу компанію жіночий улюбленець Х'ю Джекман. Творці обіцяють показати в картині не лише сатиру на сучасну дійсність, але й незвичний вид мистецтва - скульптури з масла, навколо яких і звужується основний сюжет.

Loading the player ...

«Прокляття 3D» - чергові японські жахи про пригоди вже всесвітньо відомої моторошної дівчинки Садако. І як завжди нам обіцяють, що ця битва для примари стане фінальною. Тепер Садако, антагоністка серії японських фільмів жахів «Дзвінок», перейшла з відеокасет на простори інтернету, а простодушні й наївні японці так само продовжують проводити розслідування її містичного геройства, переконані, що їх прокляття не торкнеться. 

Loading the player ...
Катя Зиновьева 7 листопада 2012


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 755
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 588
Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня)

Продовження «Мисливців на привидів», жахастик з Сідні Свіні та скандальний фільм Аґнєшки Голланд.

20 березня 2024 353
Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня)

Продовження «Ґодзілли та Конґа», український скрінлайф, драма з Джессікою Честейн та інші новинки прокату.

27 березня 2024 91