Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Прем'єри тижня: І знову про Едгара По і мафію


Три травневі прем'єри, серед яких жодної комедії, будуть скрашувати свята тих, хто все ж залишився в містах.

«Між» - містичний трилер від метра кінематографа Френсіса Форда Копполи, який подарував світові «Хрещеного батька» і свою дочку Софію Копполу, не раз номіновану на різні престижні премії. На Копполу можна покластися і в хоррор-жанрі - саме він поставив відомого і улюбленого багатьма «Дракулу» з Гері Олдманом. Цікаво, що в 1992 році «Дракула» фактично закрив «сезон премій» для режисера - якщо в період з 1966 по 1992 рік чи не кожен фільм Копполи отримував престижні нагороди або хоча б номінації на них, то тепер ця епоха закінчена. На жаль.

Втративши натхнення письменник приїжджає в глухе містечко, де намагається розгадати серію загадкових вбивств. Уві сні йому з завидною завзятістю являється привид закривавленої дівчинки Ві, яка намагається повідомити йому страшну таємницю. Можливо, розплутавши ланцюг дивних подій, письменник зможе, нарешті, подолати кризу і створити нову книгу - про вампірів, потойбічний світ і легендарного Едгара Аллана По.

«Захисник» - новий бойовик з Джеймсом Стетхемом, де актор виступить уже в звичному амплуа рятівника. За сюжетом, Стетхем врятує геніальну дівчинку з рук мафії, і спробує її вберегти від бандитів і корумпованих поліцейських. За дівчинкою йде полювання після того, як мафії стає відомо, що геніальна дитина запам'ятала шифр від сейфа китайських тріад.

«Білий тигр» - перша прем'єра до Дня перемоги, яка знову розповість про війну. Фільм Карена Шахназарова знятий в менш звичному для любителів «фільмів у чоботях» жанрі містичної військової драми.

Друга Світова війна добігає кінця. Важкі затяжні бої вимотують обидві сторони. Але чим впевненіше наступають радянські війська, тим частіше на полях битв з'являється величезний невразливий німецький танк "Білий Тигр". Невблаганно виникає він в диму боїв, безжально розстрілює противника і раптово зникає. Ніхто не може з упевненістю ні підтвердити, ні спростувати його існування. Проте радянське командування вирішує для боротьби з ним створити особливий танк - спеціальну модель Т-34.

Екіпаж цього танка очолює людина незвичайної долі - молодий танкіст, який майже повністю згорів в бою, був приречений на смерть, але несподівано для всіх вижив і повернувся в стрій. Він не знає свого імені, не пам'ятає минулого, але знаходить дивовижну здатність розуміти мову танків. Він впевнений - невловимий німецький танк існує, і його необхідно знищити, тому що Білий Тигр - це втілення війни, її жах і кров.

Катя Зиновьева 3 травня 2012


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 784
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 617
Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня)

Продовження «Мисливців на привидів», жахастик з Сідні Свіні та скандальний фільм Аґнєшки Голланд.

20 березня 2024 385
Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня)

Продовження «Ґодзілли та Конґа», український скрінлайф, драма з Джессікою Честейн та інші новинки прокату.

27 березня 2024 162