Городские девчонки (от Аліси Сови) - рецензія на фільм Міські дівчата

Городские девчонки (от Аліси Сови)

Фільм "Міські дівчата"
Ті, кому сподобалась стрічка "Молодята", можуть сміливо відправлятися до кінотеатру "Київ" на "Міських дівчаток", бо Бріттані Мерфі тут так само ляльково чарівна та незграбна. Ті ж, кого драматичні здібності та великі очі Мерфі не підкорили, не залишаться байдужими, споглядаючи за грою 9-річної Дакоти Феннінг та невеличкого поросяти…
Головна функція романтичних комедій - це в напруженому, жорсткому, а часом просто нестерпному сьогоденні створити на пару годин ілюзію, що дива стаються, глобальна справедливість існує і з найхалепнішої халепи існує вихід, причому фантастичний за своїм позитивним ефектом і швидкістю настання. Серед цієї категорії фільмів зустрічаються більш смішні, більш мелодраматичні та оскарівські лауреати, які взагалі слід віднести до окремої категорії і всю решту з ними не порівнювати.
А як порівнювати з чимось порівнянним, то до більш смішних я б віднесла "Чумову п'ятницю", а "Міських дівчат" - все ж до більш мелодраматичних. Хоча, впевнена, знайдуться такі, хто вважатиме інакше, бо у багатьох глядачів викликали вибухи сміху падіння героїні Мерфі на рівному місці, а також падіння предметів на її гарненьку голову.
Мені ж більш смішними здалися діалоги за участю 8-річної дитини, яка запросто видає складні філософські сентенції, може працювати експертом з медичних і сангігієнічних питань та до того ж намагається бути якомога цинічнішою. Втім, яка ще дитина може бути у матері, яку грає Хізер Локлієр. Незмінний образ Аманди Вудворт з "Району Мелроуз" приліпився до неї, здається, навічно, і всі епізоди, де вона з'являється, скидаються на продовження популярного серіалу. Втім, виглядає Локлієр, як завжди, відмінно.
Отже, головною фішкою "Міських дівчат", на мій погляд, є блискуча гра маленької Дакоти Феннінг, яку можна назвати досвідченою актрисою, бо в її активі вже 12 стрічок, включаючі ті, що в зараз фільмуються.
Серед інших привабливостей стрічки, крім чергової актуалізації проблеми самотності дітей вельми забезпечених, але дуже зайнятих батьків, можна назвати безліч близьких планів попсово гарного личка Бріттані Мерфі, споглядання безлічі її попсових нарядів, які втім їй дуже личать, та кумедного рожевого кабанчика, якого героїні тримають за кімнатну тварину.
Рецензія на фільм Міські дівчата 0
Аліса Сова 03 січня 2006