Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Брайан Кренстон зіграє сценариста Долтона Трамбо


Новини: Брайан Кренстон зіграє сценариста Долтона Трамбо

Долтон Трамбо написав сценарій до «Римських канікул» з Одрі Хепберн.

Серіал «Пуститися берега» підходить до свого логічного завершення, і актори починають підшукувати собі нові проекти. Виконавець головної ролі Брайан «Уолтер Уайт» Кренстон, наприклад, зіграє в байопіку про сценариста Долтона Трамбо від режисера Джея РоучаЗнайомство з Факерами»).

Персона Долтона Трамбо цікава тим, що він був не тільки одним з найбільш затребуваних сценаристів 40-х, але ще й членом Комуністичної партії США. Його кар'єрі прийшов кінець, коли Комісія з розслідування антиамериканської діяльності під проводом сенатора МакКарті зібрала ряд голівудських сценаристів і режисерів і змусила їх свідчити проти своїх колег, помічених у пристрасті до «проклятим комунякам».

Трамбо відмовився давати свідчення і потрапив до числа «Hollywood 10» - групи діячів, занесених студіями в чорний список. Він навіть відсидів 11 місяців у в'язниці. Ряд сценаріїв до деяких фільмів (в їх числі - «Спартак» Стенлі Кубрика) він все ж написав під псевдонімом в атмосфері суворої секретності, але шкоди його кар'єрі було завдано непоправної.

Трамбо був посмертно нагороджений «Оскаром» за сценарій класичної картини «Римські канікули» 1953 року з Одрі Хепберн і Грегорі Пеком. Спочатку в титрах значився Йен МакЛеллан Хантер - колега, чиїм ім'ям гнаний сценарист прикривався. Але в 1992 році, 16 років після смерті Трамбо, справедливість була відновлена. Втім, свій прижиттєвий «Оскар» він теж отримав, хоч і за черговий сценарій, написаний під псевдонімом: академіки вирішили вручити заслужену нагороду в 1975 році, як тільки переконалися в тому, що «Сміливець» (1957) дійсно належить перу Трамбо.

Сценарій майбутньої біографічної стрічки буде заснований на книзі Брюса Кука «Долтон Трамбо» 1977 року. Займатися її адаптацією має намір Джон Макнамара.

Виробництво екранізації намічено на початок наступного року.

Нагадаємо, що телесеріал «У всі тяжкі» з'явився на екранах з початку 2008 року. З персонажем Солом Гудманом глядачі познайомилися трохи пізніше - в 2009 році, в епізоді під назвою «Краще подзвоніть Солу ». Там Уолт (Брайан Кренстон) і Джессі (Аарон Пол) найняли не цураються брудних справ адвоката, щоб допомогти одному з своїх дилерів уникнути неприємностей із законом. Після цього Сол відразу ж став одним з улюблених персонажів серед фанатів: у нього навіть завівся свій власний сайт.

Sushchenko 19 вересня 2013


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 131
Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 94
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 255
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 471
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 262