Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

На Каннському фестивалі знову крадіжка


Новини: На Каннському фестивалі знову крадіжка

Фестиваль закінчиться 26 травня.


Цього року Каннський фестиваль повний не тільки подій, пов'язаних безпосередньо з кіно. На заході сталося кілька крадіжок та стрілянина. 

Неприємна історія сталася з віце-президентом найбільшої китайської кінокомпанії Чжаном Цяном. Весь його багаж був викрадений з номера готелю. Як написав сам представник кіноіндустрії в своєму мікроблозі Weibo, коли він повернувся після обіду, то виявив, що двері в його номер відкриті, а всі речі пропали. Китайський кінематографіст був обурений ставленням співробітників готелю, яких назвав "зарозумілими".

У зв'язку з цим Цян відмовився брати участь у прес-конференції в рамках Каннського кінофестивалю, на якій повинен був представити режисерський дебют актора Кіану Рівза «Людина з Тай Чі». Стрічку продюсувала китайська державна кінокомпанія China Film Group сумісно з американськими студіями.

Раніше, 17 травня, відбулося ще одне пограбування під час показу фільму незалежного режисера Софії Копполи «Елітне суспільство». З одного з номерів каннського готелю Novotel викрали ювелірні прикраси швейцарської компанії Chopard на суму більше $ 1мільйона. Коштовності перебували на зберіганні в сейфі співробітника ювелірної компанії в одному з готельних номерів готелю. Сейф був у прямому сенсі слова вирваний зі стіни і відвезений в невідомому напрямі. 

Примітно те, що за сюжетом картини Копполи головні герої викрадають коштовності з будинків голлівудських зірок, поки ті проводять час на заходах, подібних Каннському фестивалю.

Днем пізніше, 18 травня, стався ще один інцидент, тільки пов'язаний він з вогнепальною зброєю. Як повідомляють місцеві ЗМІ, невідомий чоловік відкрив вогонь на набережній Круазетт в Каннах біля сцени, де відбувалася трансляція шоу Великий журнал французького телеканалу Canal +. Стрілок також викрикнув слово «Граната!», перш, ніж його схопила поліція, чим спровокував додаткову паніку серед присутніх.

Причини стрілянини не відомі.

Нагадаємо, що Каннський МКФ відкрився 15 травня і триватиме до 26 травня. У Офіційній конкурсній програмі фігурують 53 повнометражних фільми, 20 з них - в Основній конкурсній програмі, 18 - у програмі Особливий погляд і 15 фільмів - у позаконкурсній програмі. На фестивалі працює і кореспондент кінопорталу kino-teatr.ua, який буде вести щоденник заходи онлан. З його матеріалами можна ознайомитися тут

Sushchenko 20 травня 2013


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 101
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 230
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 460
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 248
Трейлер фільму «Гарольд і магічний олівець» Трейлер фільму «Гарольд і магічний олівець»

Захоплива яскрава пригода за мотивами світового бестселера Крокетта Джонсона!

21 березня 2024 397