Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Стівен Кінг пояснив зміни в сюжеті «Під куполом»


Новини: Стівен Кінг пояснив зміни в сюжеті «Під куполом»

Прем'єра пілотної серії відбулася на каналі CBS 24 червня.

Американський телесеріал «Під куполом», розроблений Брайаном К. Воном на основі однойменного роману Стівена Кінга викликав у глядачів неоднозначну реакцію. Особливо у тих, хто особисто знайомий з текстом фантастичного сюжету.

Невдоволення їх полягає в тому, що в довгоочікуваній екранізаціі деякі персонажі зникли, а інші виглядають зовсім не так, як описувалися в книзі. І, судячи з натяків автора, сам загадковий Купол, який раптово накрив містечко Честерс-Мілл, тепер, буде мати зовсім інше походження.

Ймовірно, Кінга, який не тільки написав книгу, але ще й брав безпосередню участь у розробці проекту, подібна критика зачепила за живе. За цим він опублікував на своєму офіційному сайті послання для глядачів, в якому розставив крапки над «i».

«Більшість змін, внесені Брайаном К. Воном і його командою сценаристів, були просто необхідні, і я повністю їх підтримав. Деякі правки довелося внести, щоб розтягнути існування Купола на місяці (замість тижня з невеликим, як це було в книзі). Інші з'явилися в результаті повного переосмислення природи самого Купола.

Це переосмислення - єдине, що мене всерйоз турбувало на ранній стадії планування сюжету, і зроблено воно було з суто практичних міркувань. Якби розгадка історії залишалася такою ж, як у книзі, це швидко б виплило назовні, зіпсувавши глядачам задоволення (а для багатьох читачів, зауважу, оригінальна розгадка ніколи і не подобалася). І якщо ви заздалегідь будете знати, яка доля чекає того чи іншого персонажа, це теж псування задоволення. Деякі люди, що померли в книзі - Енджі, наприклад - в телевізійній версії нашого Честерс-Мілла залишаються жити ... у будь-якому разі, ще якийсь час. А дехто з тих, хто вижив в книзі, можуть виявитися не настільки щасливими в серіалі.

Лише один елемент роману залишиться абсолютно таким же і у телешоу - це Купол. Найкраще сприймати книгу і те, що ви будете щотижня бачити на каналі CBS, як різнояйцевих близнюків: обидва почали визрівати в одному креативному утробі, але за описом вони розрізняються. Або, якщо вам більше подобається науково-фантастична термінологія, думайте про них як про альтернативні версії однієї і тієї ж реальності».

Для тих, хто ще не встиг ознайомитися з серіалом або не читав роман - його сюжет розповідає історію жителів невеликого містечка в штаті Мен, який несподівано виявляється відрізаним від решти світу таємничим і непроникним бар'єром, оточуючим місто.

Нагадаємо, що в перший сезон телешоу увійшло 13 епізодів, а його фінал буде залежати від того, чи вирішить CBS рухатися далі, або рейтинги змусять його закруглити історію Куполи вже цього року. Першу серію «Під куполом» у США подивилися більше 13 мільйонів чоловік.

Проект спочатку знаходився у розвитку в 2009 році для кабельного каналу Showtime, але канал в кінцевому підсумку відмовився від розробки шоу. У листопаді 2012 року президент CBS Ніна Тесслер дала зелене світло на зйомки серіалу, обійшовши пілотний процес для трансляції в якості недорогої програми зі сценарієм влітку 2013 року. Зйомки шоу почалися в Вілмінгтоні, Північна Кароліна в лютому 2013 року, а його прем'єра на CBS відбулася 24 червня 2013 року.

Sushchenko 5 липня 2013


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024
Катя Зиновьева
Катя Зиновьева (Киев) 05 липня 2013 12:50
0

Абсолютно поддерживаю Кинга! И сценаристов сериала. Разгадка в книге и вправду была такой себе... Да и смотреть сериал интереснее, когда он не воспроизводит книгу дословно.
.

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 109
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 234
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 462
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 251
Скарлетт Йоганссон придивляється до нової франшизи Скарлетт Йоганссон придивляється до нової франшизи

Актриса може зіграти головну роль в продовженні «Світу Юрського періоду».

26 березня 2024 220