Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

"Кінопанорама" запрошує на показ “86: Післямова”


Новини:

10-12 червня в столичному кінотеатрі “Кінопанорама” відбудеться “86: Післямова” - серія показів найкращих фільмів третього міжнародного фестивалю кіно та урбаністики “86: Коло поколінь”.

На відкритті “Післямови” покажуть короткометражний альманах “Місцеві’16”. До нього ввійшли переможці та вибрані фільми другого конкурсу MyStreetFilmsUkraine-2016.

Фінал конкурсу проходив 6-9 травня під час фестивалю “86” у Славутичі. Міжнародне журі обрало володаря гран-прі - документальну анімацію “Міст” про столичний Рибальський міст від Дмитра Бурка, Олени Москальчук та Оксани Носач. Спеціальну відзнаку отримала історія про шкільну рок-групу з Русанівки Дмитра Бурка та Олени Москальчук “Ти ж Амелія”. Приз глядацьких симпатій здобув фільм “Вікно навпроти” Юрія Юдіна - інтимна історія про онука й бабусю в одному зі спальних районів столиці. Після показу гостей запрошують на обговорення фільмів за участі режисерів.

11 червня відбудеться ексклюзивний показ вибраних фільмів першого національного конкурсу “Пальма Півночі”. Міжнародне журі у складі британського режисера Марка Казінса, чеської продюсерки Діани Табаков та української телеведучої Яніни Соколової присудило гран-прі та грошовий приз 25 000 грн експериментальній стрічці “Цвєтаєвої та Маяковського” Поліни Мошенської.

Спеціальні відзнаки отримали експериментальний фільм від учасника бойових дій в зоні АТО “Перемир’я” Валерія Пузіка та інтимна історія про дорослішання Наталії Шевченко “В школу".

Глядачі фестивалю обрали свого переможця - фільм “Дивокрай” українсько-американських медіаактивістів Наталії Машарової та Анатолія Ульянова.

Після показу відбудеться обговорення фільмів з обраними режисерами.

Під час “Післямови” у Києві покажуть фільм-відкриття цьогорічного “86” - “Чорнобильські бабусі” від американських режисерок Голлі Морріс та Енн Боґарт. Це життєствердна документальна історія про сучасних мешканок Зони відчуження, що отримала гран-прі Лос-анджелеського кінофестивалю. Показ за участі продюсерки фільму Марини Орєхової відбудеться 12 червня о 19:00.

До програми також увійшла музична стрічка-переможець кінофестивалю Санденс “Від станції до станції” Даґа Ейткен та візуальна поема “Я - Белфаст” спеціального гостя фестивалю “86” Марка Казінса. “Я - Белфаст” розповідає історію міста від імені літньої жінки, що пережила північно-ірланський військовий конфлікт. Покази відбудуться 11 і 12 червня о 21:00 відповідно. 

Sushchenko 10 червня 2016


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 128
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 792
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 384
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 269
Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага»

Приквел «Дороги гніву» з Анею Тейлор-Джой і Крісом Гемсвортом.

20 березня 2024 430