Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

У Києві покажуть сучасне кіно Данії


Новини: У Києві покажуть сучасне кіно Данії

У програмі фесчтіваля шість кінострічок.

З 13 по 19 березня в столичному Культурному центрі «Кінотеатр "Київ"» стартує показ фестивалю «Сучасне кіно Данії». Глядачам покажуть шість фільмів тамтешніх режисерів.

Програма огляду представлена ​​такими стрічками:

ПОЛЮВАННЯ

Жанр: драма
Країна: Данія
Тривалість: 115 хв
Режисер: Томас Вінтерберг
У прокаті з: 13.03.2014
Актори: Мадс Міккельсен, Томас Бо Ларсен, Анніка Веддеркопп, Ласе Фогельстрьом, Сусі Волд, Ганні Луїзі Хасінг

Після розлучення 40-річний Лукас знаходить нову подругу, нову роботу і прагне відновити стосунки зі своїм сином-підлітком Маркусом. Але йому щось заважає ... Щось, здавалося б, незначне. Вигадка. Дрібна брехня. І ось, напередодні Різдва, коли падає сніг і запалюються вогні на ялинці, брехня розростається і проникає всюди, як невидимий вірус. Зростає недовіра, і Лукас змушений боротися за своє життя і гідність.

17 перемог і 22 номінації на престижних міжнародних кінофестивалях. Серед них:

Каннський МКФ 2012 - Кращий актор - Мадс Міккельсен - Номінація - Золота пальмова гілка Європейська кіноакадеміЯ, 2012 рік - Кращий сценарій (Томас Вінтерберг, Тобіас Ліндхольм) Оскар, 2014 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою Золотий глобус , 2014 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою Британська академія , 2013 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою

КОРОЛЕВСЬКИЙ РОМАН

Жанр: драма, мелодрама, історія
Країна: Данія
Тривалість: 137 хв
Режисер: Микола Арсел
У прокаті з: 14.03.2014
Актори: Алісія Вікандер, Мадс Міккельсен, Міккель Фольсгаард, Тріне Дюрхольм

Дія картини відбувається на початку 1770-х років в Данії. Датський король Крістіан VII, що страждає серйозним психічним захворюванням, вважає за краще проводити час в кублах Копенгагена, викликаючи тим самим ненависть юної королеви Кароліни Матильди. Незабаром у свиті короля з'являється молодий німецький доктор Йоганн Фрідріх Струензе, який зумів благотворно вплинути на Крістіана VII і, завоювавши його довіру, отримати ряд державних постів. Струензе зближується і з Кароліною Матільдою. Але королева-мати Юліана Марія не може змиритися з таким станом справ ...

18 перемог і 27 номінацій на престижних міжнародних кінофестивалях. Серед них:

Берлінський МКФ, 2012 - Переможець - Срібний Ведмідь за кращу чоловічу роль (Міккель Фельсгаард) - Переможець - Срібний Ведмідь за кращий сценарій - Номінація - Золотий Ведмідь Оскар 2013 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою Золотий глобус 2013 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою.

ДРУЖИНА ХУДОЖНИКА

Жанр: драма, біографія
Країна: Данія
Тривалість: 102 хв
Режисер: Білле Аугуст
У прокаті з: 16.03.2014
Актори: Биргитта Йорт Серенсен, Серен Сетер - Лассен, Нанна Бюль Андресен, Лене Марія Крістенсен

1889 датська художниця Марі Тріпке вийшла заміж за Педера Северина Креера , всесвітньо відомого живописця. Вони були однією з найбільш знаменитих сімейних пар в країні , викликаючи загальне захоплення. Видатні люди часу - політики , аристократи , вчені , письменники , королівські особи - мріяли про те , щоб Креер написав їхні портрети . Для всіх це було великою честю , і художник за свою роботу міг призначити будь-яку ціну. А Марі називали найгарнішою жінкою Європи. Життя сім'ї , в якій підростала донька Вібеке , виглядала ідеально: творчість , високий статус , багатство. Але за зовнішнім благополуччям ховалося справжнє пекло. Креер страждав психічним розладом , часто впадав у депресії. З веселого і радісного людини він миттєво перетворювався на божевільного монстра. Знайомство зі шведським композитором Хуго Альвен , якого Марі полюбила , здавалося їй кроком до порятунку ...

1 перемога і 7 номінацій на престижних міжнародних кінофестивалях. Серед них:

Боділ 2013, Премія Національної датської асоціації кінокритиків - Кращий актор другого плану ТомміКентер Чикаго МКФ 2012 - Номінація - Кращий фільм іноземною мовою.

СТРЕЛОК

Жанр: драма, трилер
Країна: Данія
Тривалість: 90 хв
Режисер: Аннетт К. Олесен
У прокаті з: 13.03.2014
Актори: Тріне Дюрхольм, Кім Бодня, Микола Лі Каас, Марина Бурас, Кеннет Кармона, Марі-Луїза Конінк, Оле Дюн

РасмусУ не подобається, коли люди, за яких він віддав свій голос, виявляються брехунами ... Одного разу він побачив теледебати, де в полемічному запалі міністр дорікнув журналістці Мії у підтримці силових дій. Расмус прийняв ці слова близько до серця - і взявся за гвинтівку ... Події розгортаються в Копенгагені протягом п'яти днів. Населення обурене тим, що новий уряд порушило обіцянки, які були дані перед виборами. І тепер датські компанії спільно з США починають розробку нафти в Гренландії.

ЗАРУЧНИКИ

Жанр: драма, трилер
Країна: Данія
Тривалість: 100 хв
Режисер: Тобіас Ліндхольм
У прокаті з: 16.03.2014
Актори: Сорен Меллінг, Йохан Філіп Асбек, Дар Салім, Амалія Іхл Альструп, Оле Дюпон, Роланд Мюллер

Фільм розвивається у двох паралельних площинах, які зійдуться тільки в одному фінальному епізоді. Десь в Індійському океані дрейфує корабель, на якому загін озброєних людей тримає в заручниках сім членів екіпажу. З кожним днем умови утримання ув'язнених все гірше, надій все менше. У той же час в євроофіс компанії-судновласника йдуть переговори. Представник компанії, який знаходиться під тиском стривожених сімей моряків з одного боку і особливостями тонкої політики переговорів з піратами - з іншого боку, намагається догодити всім - і піратам, і морякам, і своєму начальству. Фільм заснований на реальних подіях.

10 перемог і 16 номінацій на престижних міжнародних кінофестивалях. Серед них:

Боділ 2013, Премія Національної датської асоціації кінокритиків -Кращий фільм (Тобіас Ліндхольм) Палм-Спрінгс МКФ 2013 - Кращий режисер Тобіас Ліндхольм МКФ в Салоніках 2013 - приз FIPRESCI , приз «Золотий Олександр» (Тобіас Ліндхольм).

НЕВДАЛІ ФОТО РІДКІСНИХ ПТАХІВНИХ ПТАХІВ

Жанр: драма, мелодрама, пригоди
Країна: Данія
Тривалість: 90 хв
Режисер: Крістіан Дюекьер
У прокаті з: 18.03.2014
Актори: Олівер Метлінг Сьонндергаард, Ларс Брігманн, Еспер Асхольт, Ніколас Бро, Шарлотта фіч, Еспер Лангбер

12-річний Віктор та його батько Еспер обожнюють птахів. Вони збираються взяти участь у щорічному фотоконкурсі, де потрібно знайти рідкісну птицю. Віктор хоче виграти перший приз - путівку на Босфор для батька. У хлопця для цього з'являється реальний шанс: основний суперник Віктора Даніель зламав ногу. Але рішення суперника все ж взяти участь в змаганні, змушує Віктора піти на обман. Величезний скандал, що виник несподівано, закінчується ...

Номінація:

Robert Festival 2013 - Номінація - Кращий фільм.

Фільм демонструється мовою оригіналу з українськими субтитрами.

Sushchenko 13 березня 2014


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 129
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 792
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 384
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 269
Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага»

Приквел «Дороги гніву» з Анею Тейлор-Джой і Крісом Гемсвортом.

20 березня 2024 430