Честь і відвага

Рецензия на фильм: Спасатели Малибу
Фильм Спасатели Малибу

Є в кінематографі назви, сюжети, які можна назвати неофіційними знаками епохи. Так, вони не претендують на якийсь особливий статус з художньої цінності, проте в своєму роді стали знаковими для їх покоління. Одним з таких можна було назвати надуспішний серіал «Рятувальники Малібу», що виходив з 1989 по 1999 і розповідав про бригаду рятівників, що патрулює пляжі округу Лос-Анджелес в Каліфорнії (потім ще вийшла версія контексту Гаваї, та декілька епізодів, - в Австралії) – загалом 245 серій в 11 сезонах. І ось, в 2017, режисер Сет Гордон представив нам повнометражну версію картини по мотивам телесеріалу – в оригінальній назві Baywatch.

Отже, спекотне узбережжя Емеральд-Бей, Флорида – тут на посту чатує лейтенант Мітч Бьюкеннон, з командою чарівних помічниць, на яку він може повністю покластись. Проте одного разу, поряд з викликами, що їх кидає океан, головний герой вимушений зустрітись з зовсім іншим типом проблеми – у торгівців з’являється новий наркотик, одна лиховісна злодійка намагається накласти руку на нерухомість узбережжя, а керівництво, жахаючи урізанням бюджету, нав’язує йому нового стажера – олімпійського чемпіона Метта Броді, якого за витівки направили на громадські роботи. І тепер герою Двейна Джонсона потрібно буде перетворити суперників на союзників, і як завжди, зберегти узбережжя максимально безпечним.

Фільм «Рятувальники Малібу» можна віднести до тої серії фільмів, основною задачею якою є лише розважити глядача, не вкладаючи особливого змісту та драматизму. Якщо хочете найближчу аналогію, то нею можна назвати «Шалений патруль 2: Місія в Майямі» і багато-багато інших – де є гаряча спека і розкіш півдня США, пристрасть почуттів і океану, чарівні дівчата та ідеалізований тип чоловіка, як можна ширше сказати, варіації ідеальностей «Барбі» та «Кена». Так само стрічку в прямому стилі відзначає така собі «іграшкова дорослість» - все відбувається з максимальними спрощеннями змісту, яка не вимагає від глядача особливої уваги – все відбувається саме так і в той момент, як це повинно статись за канонами. В «Рятувальниках Малібу» це виглядає ще більш спрощеним, і разом з тим автори не намагаються знайти оригінальності в компоновці кадру, драйву пригод та діалогах. Гумор можна назвати досить простим, проте загалом вдалим, і як не дивно, вдалим і легким в більшості, крім тих випадків, коли автори намагаються зробити «екстримальним».

Власне, даний художній фільм можна вповні назвати фільмом Двейна Джонсона – він, в прямому і переносному сенсі, прям-таки височіє над іншими персонажами – за рівнем виконання та харизмою. Ані Зак Ефрон в ролі Метта Броді, ані злодійка Віктория Лідс, що її зіграла Пріянка Чопра не змогли досягти рівня «Скелі» (псевдонім Двейна). Команда дівчат, статисти – так вони вдало передають атмосферу Флориди, проте не змогли передати культовості сюжету. Доречі, в серіалі свою епізодичну роль знайшли і герої серіалу - Памела Андерсон, та Девід Хассельхофф – перша зробила це з величчю, гідної королеви – зігравши фінальний акорд стрічки.

Як певний підсумок. «Рятівники Малібу», однозначно не стануть культовою стрічкою, проте свою місію – як легковажний і однозначний фільм, який можна дивитись з легким настроєм, не особливо уважно, ба навіть «під пиво» - він виконує чудово. Фільм, який чудово передає чарівну і пристрасну пору року – Літо.

0

15 июня 2021

Апогей Апогей