Ґріндельвальд розправив плечі - рецензия на фильм Фантастические твари: Преступления Гриндельвальда

Ґріндельвальд розправив плечі

Фильм Фантастические твари: Преступления Гриндельвальда

У п’ятницю, 16 листопада я сходив на осінній хіт – чергову частину «Фантастичних звірів». Фільм залишив у пам’яті безліч позитивних емоцій, але не без «АЛЕ»… Не буду морочити вам голову – одразу до справи.

Фільм якісний, у ньому відчувається душа його творців. З мінусів – часом, чари у картині відбуваються настільки динамічно, що неможливо їх нормально відслідкувати – у виправдання зазначу, що такі моменти дуже рідкісні і більшість часу ти занурений у світ магії з усіма його деталями, якими без лишніх зусиль насолоджуєшся. Також у мене викликало певний дискомфорт явище, яке я помічаю в екранізаціях книг Роулінг починаючи з четвертої частини Потеріани і яке мало місце й тут. Це певна похмурість історії. Не подумайте, що я не люблю цей чарівний світ- я ним захоплююсь і перечитав усі книги про нього, переглянув усі фільми, але так не вистачає тієї чарівної атмосфери створеної режисером Крісом Коламбусом у перших двох фільмах про Гаррі… Ну і не можу не підмітити, що людям не знайомим зі світом магії не потрібно йти на фільм, бо як самостійна кінокартина, у відриві від інших, вона викличе у вас більше питань ніж відповідей.

Усім іншим неодмінно на фільм. Порівняно з попередньою частиною він зробив значний крок уперед. Більше магії, більше занурення у казкову атмосферу. Головні герої, такі як молодий Дамблдор чи Ґріндельвальд виконані дуже класно. Джоні Депп виклався максимально і хоча його персонажу, чиє ім’я стоїть в заголовку фільму відведено не надто багато часу, але він використовує його на повну. Це не злісний садист, що мріє про безсмертя, як Той, Кого Не Можна Називати. Не просто вправний чарівник, але Мрійник, який насаджує свою ідеологію, налягаючи на вправні маніпуляції і манячи на свій бік тих, хто багато в чому не розділяє його ідеали. Не буду залишати тут спойлери про любовні лінії фільму і основну інтригу, що відкриється наприкінці чи про тих тварин, яким цього разу виділили ролі не втікачів, але помічників головних героїв. На екрані розгорнеться декілька драматичних ліній, які просто вражають. Відмічу лише, що вам неодмінно потрібно насолодитися цим фільмом особисто на великому екрані у 3-D, якого тут не на словах, але на ділі вистачає для занурення у чудовий світ чарівників і маглів сповна.

Моя оцінка фільму – 8 із 10.

PS: Не знаю для чого в цьому фільмі Наджіні (ага, той самий майбутній горокракс Волдеморта) – можливо її просто ввели в фільм, щоб розвинути і розкрити у наступних частинах серії…

Рецензия на фильм Фантастические твари: Преступления Гриндельвальда 1