Історія маленького генія - рецензия на фильм Леонардо: Миссия Мона Лиза

Історія маленького генія

Фильм Леонардо: Миссия Мона Лиза

Чарівний світ анімації завжди вабив як творців, так і глядачів, і за допомогою мистецтва мультфільму автори реалізовували найбільш сміливі варіації історії. Так, ось, наприклад, режисер Серджо Манфіо, на основі сценарію, що був написаний разом з братом Франческо, в роботі над яким також прийняла Aнна Манфіо, розповів альтернативну історію юного Да Вінчі в італійській стрічці «Леонардо: місія Мона Ліза». Це була друга спроба звернутись до уявного дитинства генія епохи Відродження, а першим був 28-ми серійний серіал «Леонардо» 2006 року. В Україні стрічка була презентована компанією "Своє кіно" 11 квітня в київському кінотеатрі СінемаСіті – і зараз ми розглянемо магію Леонардо, втілену чаклунством анімації.

Отже, сюжет виглядає не досить обтяжливим, навіть для анімаційної стрічки – Леонардо вже в дитинстві демонструє винаходи, які він зробить у дорослому віці, настільки сміливим у пригодах та польоті інженерної думки, і настільки ж сором‘язливим в у залицянні до чарівної Лізи. Проте, коли в батька дівчини в результаті пожежі згоряє врожай,а до доньки починає свататись ненависний син барону, події пришвидшуються. В друзів нема іншого варіанту, як відправитись на пошуки скарбів, взявши з собою компанію юних друзів, дітей – туриста, знавця асторномії, Ніколя та спритну крадійку Агнес. Шлях їх приводить на безлюдний острів, де поряд, у прибережних водах, лежить затонулий корабель, -і їм потрібно буде використати такі відомі розробки Лео, як літаюча машина та водолазний костюм. Заволодіти скарбом будуть намагатись підступні пірати, і лише дружба, оптимізм юності, спритність та кмітливість дозволять історії звісно, закінчитись, щасливо. Сюжет перетікає від епізоду до епізоду, в певному світі казки, що розкритий «живим» багатством світу моря та суші (автори наділяють емоціями, наприклад, і представників тваринного світу--як-то злі акули і дельфіни, що допомагають героям)  - цілком лінійно, проте і тут автори створили певну інтригу. Відчувається і певний освітній мотив – навіть до іронічної фантазії на відомий малюнок «людина Леонардо» Анімація досить високого рівня, проте на фоні голлівудських зразків виглядає дещо «угловатою».

Основна ставка стрічки– це, звісно, молодша дитсадкова та молодша шкільна аудиторія, автори не намагались переобтяжувати стрічку важкими діалогами, проте дорослі знайдуть тут цікаві скетчі та іронічні характери персонажів і повірте – їм теж буде цікаво – разом зі своїми дітьми.

Рецензия на фильм Леонардо: Миссия Мона Лиза 1