Спокуси великого міста

Рецензия на фильм: Кролик Петрик: Побег в город
Фильм Кролик Петрик: Побег в город

Так, комедії – це наш шанс вирватись від ланцюгів буднів, вирватись в чарівний світ ідилії та здорового сміху. Головне завдання тут – знайти баланс між гумористичним та реальним, як кажуть, «в житті як в кіно, проте не як у кіно». І ось, на екрани України виходить друга частина «вухастої» кінокомедії  «Кролик Петрик» - «Кролик Петрик: Втеча до міста» (Peter Rabbit 2: The Runaway)  режисера  Вілла Глака, де пригоди родини Томаса та Беати, а також родини звірів виходять на новий рівень.

Отже, протистояння Томаса і звірів, де головує кролик Петрик, закінчилось – тепер вони повноправні мешканці маєтку. У подружньому житті щаслива і Беата – вона радіє успіху книги про вуханя, проте проблеми приходять зі ще більшим успіхом. Видавець-магнат пропонує «розкрутити» історію до космічного рівня в масштабі пригод, проте авторці потрібно бути піти на поступки, -  роблячи персонажів все більш і більш пристосованими до «масової культури». В цей самий час Петрик, шукає себе - і прибивається до міської зграї кроля Барабаша – і планує провернути з ним «справу століття».

Загалом, стрічку можна розглядати і окремо від першої частини, так і як сиквел.  Друга частина стала менш драматичною (якщо це можна говорити про легку комедію), в плані протистояння характерів, і в чомусь набула «опереточного» звучання – так, чудової музики тут вдосталь. Так, комедійні ситуації тут не відтіняють жартів, жартів, в специфіці тонкого англійського гумор. Акцент зараз зроблений саме на візуальну частину, хоч часто переходять в справжній гротеск. Автори вміло додали «анімованих» звірят до «реального світу» не тільки по змісту, а ще й по духу – і, власне, це їм вдалось, як кажуть, «на всі сто». А якщо до цього додати креативний український дубляж, то задоволення – гарантоване!

Гра акторів. Сам рівень сценарію не ставив якихось високих планок для акторів, а тим більше для справжніх майстрів. Головного героя втілив ірландський актор Донал Глісон, а акторка Роуз Брін – образ чарівної Беати. Загалом, акторський ансамбль зміг передати сам дух сценарію – невимушений і динамічний.

Як висновок. Стрічка вповні може вважатись зразком чудової сімейної комедії, з мого погляду занадто спрощеної, у водевільному стилі – проте доброю, динамічною та веселою.

0

24 июня 2021