"Raya and the last Dragon" (Рая і осатаній дракон)

Рецензия на фильм: Рая и последний дракон
Фильм Рая и последний дракон

На великі екрани вийшов мультфільм «Рая і останній дракон» це нова історія від Діснея .В стрічці йдеться про проблеми довіри  та об’єднання між людьми . Рая відрізняється своїм сюжетом від інших сворених Дісеєм  мультиків . Головні герої тут не співають пісні і не танцюють а всі  погляди приковують до себе сцени з бойовими мистецтвами  . Стрічка відрізняється  від інших не тільки сюжетом а й умовами створення , через пандемію творчій  команді було дуже важко працювати . Як оказалось це перший мультфільм створений  віддалено .

Фільм починається з передісторії  з якої ми дізнаємось про землю Кумандру та чарівних істот які врятували її. Ці землі належали людям які жили в повній гармонії з магією та драконами . Тому коли на їхній світ стали насуватись темні сили дракони врятували його  жертвуючи собою створили  захист в вигляді магічного каменю .

Але люди не оцінили такої жертви  розділились на клани які з часом стали ворогувати між собою. Рая- дочка вождя клану серця  стала хранителькою каменю, але через обман і зраду втрачає камінь і батька . Після чого вирушає на пошуки останього дракона щоб створити новий камінь і врятувати батька .  Довгі 6 років Рая подорожує на велетенському броненосці  шукаючи дракона , і все ж таки знаходить його . Але замість величного  сповненого магії створіння , вона бачить перед собою напрочуд балакучу і дуже довірливу істоту в якої немає ні грама могутності . Поступово в фільмі нам відкриваються нові персонажі,  які стають Раї союзниками на дорозі  в пошуках останього дракона. В результаті цього зібралась команда якій би ніхто тне довірив порятунок  людства – хоча б тому , що в ній були зібрані діти , дрібні злочинці  та на диво милі тваринки .  Але завдяки загальному  азарту і ентузіазму  тільки  їм вдається здійснювати  відважні вчинки які плавно переходять в захоплюючу пригоду. Яка не переривається на пісні і танці,  а замість того в мультику  є чимало сцен де головна героїня демонструє свої навики володіння бойовими мистецтвами . Для цього  сценаристи залучили до співпраці консультантів з різних видів бойових мистецтв з « Південно Східної Азії» . Дякуючи такому  головна героїня добре володіє  бойовими палицями, тобто демонструє філіппінську техніку рукопашного бою (ескріма ),показує елементи тайського боксу (муай-тай) ,і фехтує тайським (краби – крабонг ).В таких сценах добре продумані рухи які нагадують постановку бійок в повнометражних фільмах.

Можливо мультфільм   «Рая і останній Дракон»  відрізняється від інших  мультфільмів створених Діснеєм, про те все ж сюжетна лінія підійшла до кінця і підносить нам цінний життєвий урок . Тут вказують нам на те як важливо довіряти одне одному, і  як важливо об’єднуватись в важкі для нас моменти . Про те довіра – це не завжди  справедливо в порівнянні з головною героїнею . Вона пережила жорстоку зраду і все це через свою надмірну довірливість . Все ж в кінці виграє дружба і усвідомлення того що об’єднання важливіше жаги влади . В загальному дуже захоплюють колоритні деталі  які змінюються в залежності від місцевості . Аніматори добре попрацювали над тропічними пейзажами , гарно передане місто на воді  підсвічене сотнею кольорових ліхтарів. Захоплююча деталізація персонажів особливо гарно це видно коли відбувається рух волосся чи гриви . В мультфільмі присутні сцени з жартами, більшу частину яких виконує сам дракон, і багато смішних погонь .

Плюси : Фільм « Рая і останній дракон» оригінальний сюжет який не схожий на любі інші ,особливості  Азіацької культури на яку звертають увагу самі сценаристи ,самі сцени бойових мистецтв і сама анімація героїв .

Мінуси : вони не помітні але все ж сцени з жартами могли бути  цікавішими

Висновок :В  підсумку Діснеєві вийшло створити захоплююче анімаційне кіно віддалено нагадуючи про пригодницьке кіно з сценами бою де є місце магії як такій і чарівними драконами неначе реальними істотами . Це максимально захоплююче видовище деталі якого цікаво розглядати в  ІMAX  при чому всім членам сім’ї…

0
vertukkaterina2 08 апреля 2021

18 апреля 2021