Шанхайська робота

Рецензия на фильм: Шанхайский перевозчик
Фильм Шанхайский перевозчик

Кількість не означає якість. Але коли мова йде про кількість населення, то відкривається чудова перспектива заробити на продажі товарів у даній країні, в тому числі і на прокаті фільмів. Тому не дивно, що на китайський ринок орієнтуються кінематографісти багатьох країн. Головне – зняти фільм, який би зацікавив китайську аудиторію, а значить не оминути співпраці з китайськими кінематографістами. Фільм «Шанхайський перевізник» 2017 року є плодом співпраці британських та китайських кінематографістів, правда, судячи з касових зборів, простих китайців він не надто зацікавив. Але чи є фільм поганим?

Події фільму, як можна здогадатися з назви, відбуваються в Шанхаї. Денні Стреттон разом зі своєю невеличкою командою успішно працює перевізником історичних пам’яток, поки одна зі справ не закінчується провалом – викраденням картини Ван Гога під час перевезення. Зробивши невелику перерву на лікування, Стреттон береться за чергове перевезення, щоб підзаробити, а заодно і відновити зіпсовану репутацію. Ясне діло, без нових проблем не обходиться…

Мабуть, найбільшим компліментом для фільму є те, що він не пробує бути чимось більшим, ніж задумано. «Шанхайський перевізник» - посередній бойовик з достатньою кількістю сюжетних помилок і штампів, передбачуваними сюжетними ходами та не особливо видовищними погонями та бійками. Але при всіх своїх недоліках фільм не вганяє в сон (цьому, мабуть, сприяє нормальний хронометраж), і є в міру цікавим. Візуально фільм виглядає непогано, оператор вибирає непогані плани міста, а музика звучить в тему.

Що ж до акторів, то вони стараються, хоча їм грати тут особливо немає чого, тим паче, що майже всі вони китайці і невідомі широкому колу глядачів. Тому творці фільму зробили правильний хід, взявши на головну роль Орландо Блума, чия акторська кар’єра після завершення «Хоббіта» переживає не найкращі часи. Шкода, звичайно, актор він в принципі непоганий, і в «Шанхайському перевізнику» відіграв нормально.

В цілому, фільм «Шанхайський перевізник» - це нормальний, хоч і прохідний бойовик, за переглядом якого можна провести вечір. Це такий собі «Пароль «Риба-меч», але з меншим бюджетом і в декораціях Шанхая.

0
Зорян 22 марта 2019

05 августа 2020