«Жидомасонська змова» для бідних - рецензия на фильм Черепа

«Жидомасонська змова» для бідних

Фильм Черепа

У режисерській кар’єрі Роба Коена були свої величні злети і не менш величні падіння. І хоча режисерських робіт у його фільмографії не так багато, внесок Коена у кінематограф не можна не помітити, адже саме він був режисером таких кінострічок як «The Fast and the Furious» (2001) та «Три ікси» (2002), які в результаті запровадили цілу серію фільмів. Іронічно, але ще пара фільмів Коена, а саме «Серце дракона» (1996) та «Черепи» (2000) також запровадили свою серію фільмів, правда їхні продовження вийшли зразу на оптичних носіях, оминувши кінотеатри. І якщо перший фільм був достатньо хорошим, щоб отримати непотрібні продовження, то другий, як це не іронічно, був мертвонародженим вже на початку.

Фільм розповідає про молодого хлопчину на ім’я Люк Макнамара, який поступає в один з престижних американських університетів з так званої «Ліги плюща». На території цих університетів діє таємна організація, яка називається «Черепи», в яку Люк незабаром вступає. Це призводить до сварки головного героя зі своїм давнім другом, який негативно ставиться до різних таємних товариств. Незабаром друг головного героя гине за таємничих обставин, і Люк, розуміючи, що до цього причетні «черепи», вступає в конфронтацію з ними…

Сюжет фільму був створений на основі чергової «теорії змови», а саме історії про організацію «Черепи та кістки», членами якої є відомі високопоставлені люди, які на пару з «жидомасонами» «ілюмінатами», «тамплієрами», «асасинами» та і т.д. і т.п. впливають на життя усього людства. Правда, кінематографістам рідко вдається переконливо показати подібні організації. Ось і у фільмі «Черепи» таємна організація настільки «таємна», що про неї знають буквально всі студенти університету, будь-який шмаркач може проникнути в таємну залу для посвячень, а членом цієї організації, судячи з сюжету, може стати будь-який індивід з кримінальним минулим. Говорити про всі ідіотизми сюжету немає смислу – фільм повністю з них складається. І якби творці фільму збагатили дійство гумором, це можна було б стерпіти, але жартів у «Черепах» немає взагалі. На додачу фільм несказанно нудний.

Крім ідіотського сюжету, проблемою «Черепів» є погана гра акторів – ніхто з них особливо не старався, мабуть, розуміючи, в якому фільмі їм доводиться грати. З відомих лицедіїв у фільмі знявся тоді ще молодий і невідомий Пол Уокер, правда, не у головній ролі. Мабуть, кар’єра Уокера так би і загнулась, якби наступний фільм Коена, той самий «The Fast and the Furious», в якому Пол зіграв головну роль, не був успішним.

Остаточно добиває фільм візуальна складова – фільм виглядає вкрай убого і навіть архітектура готичних будівель в кадрі не допомагає.

Фільм «Черепи» банально немає за що похвалити – ні нормального сюжету, ні захоплюючого дійства, ні хорошої гри акторів, ні якісної картинки чи операторської роботи. Це однозначно один з найгірших фільмів (а, може, і найгірший) у фільмографії Роба Коена, і дивитися даний фільм – безглузда трата часу. Дивно, але фільм зібрав непогану касу в прокаті й обзавівся парою таких самих низькопробних продовжень. Після такого і справді починаєш вірити у якусь всесвітню змову – проти мозків кіноглядачів.

Рецензия на фильм Черепа 0
Зорян 06 февраля 2019