Восени...

Рецензия на фильм: Время хризантем
Фильм Время хризантем

У родині киянки Ольги стається трагедія – від хвороби помирає чоловік. Поки ідуть приготування до похорону, головна героїня подорожує по місту, щоб впоратися з депресією. За вікнами – початок осені, той самий «час хризантем». Ольга зустрічає різних людей, знайомих і незнайомих, з якими заводить розмови про життя або допомагає вирішити їхні власні проблеми…

Таким є сюжет фільму «Час хризантем», другої повнометражної роботи українського режисера Дмитра Мойсеєва (ні, не співака), який у 2013 році відзначився чудовим фільмом «Такі красиві люди». Після «Часу хризантем» можна з впевненістю сказати, що Дмитро – один з небагатьох українських режисерів, які уміють знімати хороші фільми. Принаймні, у жанрі мелодрами.

Головне, чим приваблює «Час хризантем» - це атмосферою меланхолії і романтики, підсиленої відповідною музикою. Події, в яких бере участь Ольга (допомогти вилікуватись хлопцеві-аутисту, порозумітися з родиною покійного чоловіка, розрадити (в прямому, а не в переносному розумінні) відвідувача бару, якого зрадила дружина) швидко змінюють одна одну, персонажі ведуть, на диво, цікаві діалоги, в яких присутній гумор (правда, нечасто, але коли жартують, то справді смішно), а над оповіддю не висить відчуття депресії та безвиході. Видно, що сценарист любить своїх персонажів, і дарує їм оптимізм та надію на краще майбутнє. Однозначно, цікавий перебіг подій – це також заслуга харизматичної і привабливої актриси Алли Бінєєвої, яка зіграла головну героїню. Актриса нормально вжилась в роль і виглядає природньо.

Візуально фільм також виглядає нормально: в наявності приємна картинка і прийнятна операторська робота.

Безумовно, фільм є за що посварити. У деяких сценах відчувається певне сюжетне провисання, через що складається враження, ніби в оригіналі «Час хризантем» мав бути непоганою короткометражкою, яку штучно розтягували до повного метру, щоб випустити в прокат. Ну, і в плані атмосфери фільм все ж поступається «Таким красивим людям», хоча, можливо, це пояснюється тим, що дія перенесена з меланхолійного узбережжя Чорного моря на вулиці великого міста.

Але, в цілому «Час хризантем» - хороший мелодраматичний фільм, який швидше за все уподобають шанувальники фільмів відповідного жанру.

0
Зорян 28 сентября 2018