Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

90 відсотків програми


90 відсотків програми
Оголосив 48-ий КМКФ «Молодість»
Кінофестиваль відбудеться із 25 травня до 2 червня за підтримки Держкіно. 1 червня проходитиме вручення нагород лауреатам 48-ої «Молодості», а 2 червня глядачі зможуть подивитися фільми-переможці кінофестивалю.
24 квітня о 12:00 у конференц-залі готелю Aloft відбулася прес-конференція 48-го Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість», під час якої було оголошено програму, локації, а також офіційний постер цьогорічного фестивалю.
Цьогоріч Київський міжнародний кінофестиваль «Молодість» отримав понад дві тисячі заявок на участь із майже ста країн світу. З них 495 кінострічок претендували на включення до Міжнародного конкурсу повнометражних фільмів, 768 — до короткометражного та 433 — до студентського конкурсу. За право взяти участь у Національному конкурсі змагались понад 200 українських короткометражних картин.
Як зазначив Голова Держкіно Пилип Іллєнко: «Цьогоріч підтримка «Молодості» з боку Держкіно суттєво зросла і має скласти шість мільйонів гривень. Ми завжди підтримуємо цей захід, бо це фестиваль молодих кінематографістів, студентів і дебютантів, а отже – фестиваль кіно майбутнього, європейського і світового. Сподіваюся, 48-ма «Молодість» традиційно пройде на високому рівні, адже фестиваль має високий статус серед міжнародної кінематографічної спільноти».
Переможець отримує 10 000 доларів США і статуетку «Скіфський олень» за найкращий фільм Міжнародного конкурсу. Традиційно спонсором Гран-прі та офіційним партнером кінофестивалю є лотерея «Лото-Забава» від оператора державних лотерей «М.С.Л.».
Фестивальним центром «Молодості» залишається Культурний центр «Кінотеатр "Київ"». Саме тут відбудеться показ фільмів Міжнародного конкурсу кінофестивалю. На Поштовій площі, як і торік, буде побудовано відкритий кінотеатр на 500 місць. Саме там відбудеться святкова церемонія відкриття 48-го КМКФ «Молодість».
Фільмом відкриття стане картина режисера і продюсера Біллі Вайлдера «Дехто любить гаряченьке» /Some Like It Hot (також відома під назвою «У джазі тільки дівчата»). Класичний голлівудський фільм з участю Мерилін Монро, Тоні Кертіса та Джека Леммона цього року відзначає своє 60-річчя. Американський кіноінститут назвав картину найкращою комедією всіх часів, а пісні, що увійшли до саундтреку, стали хітами.
Локації фестивалю:
—   Культурний центр «Кінотеатр "Київ"» — фестивальний центр;
—   Поштова площа — відкритий кінотеатр фестивалю;
—   Баттерфляй DeLuxe — офіційний кінотеатр фестивалю.
Візуальна концепція 48-го КМКФ «Молодість»
Під час прес-конференції було представлено основний імідж 48-го КМКФ «Молодість». Розробником постеру є офіційний креативний партнер фестивалю TRUE ADVERTISING GROUP. Символ кінофестивалю «Молодість» — молодий олень на весняній галявині. Він нагадує про те, що відтепер кінофорум відбувається у теплу пору року.
ЖУРІ ФЕСТИВАЛЮ
Визначати найкращі фільми на фестивалі «Молодість» будуть декілька складів журі: Міжнародне журі, Національне журі, Журі Sunny Bunny, Екуменічне журі та Журі FIPRESCI.
Програмний відділ кінофестивалю вже частково оголосив суддів 48-го КМКФ «Молодість».
Зокрема, Журі FIPRESCI буде представлене у складі Клауса Едера, Вієри Ланґерової, Антона Філатова, а до Екуменічного журі цього року увійдуть Лотар Штрюбер та Дітмар Адлер.
Алексей Першко 25 квітня 2019


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 785
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 617
Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня)

Продовження «Мисливців на привидів», жахастик з Сідні Свіні та скандальний фільм Аґнєшки Голланд.

20 березня 2024 386
Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня)

Продовження «Ґодзілли та Конґа», український скрінлайф, драма з Джессікою Честейн та інші новинки прокату.

27 березня 2024 163