Фільм Мисливці на привидів: Крижана імперія 2024

WEEKEND: Прем'єри тижня


WEEKEND: Прем'єри тижня

"Плем'я"

Як стало відомо вчора, фільм Мирослава Слабошпицького не представлятиме Україну на Оскарі, але це не скасовує того факту, що мова йде про одну з найгучніших подій у вітчизняному кінематографі. На фестивалі в Каннах режисер "Племені" був номінований на Золоту камеру, а сама картина взяла три нагороди на "Тижні критики".

Герої фільму не вимовляють жодного слова - не дивно, адже йдеться про школу-інтернат для глухонімих. Ну а далі ... "Слабошпицький зумів домогтися якогось немислимого ефекту художньої тортури, коли дивитися на екран морально (а часом і фізично) нестерпно, але магія кіно при цьому не зникає", - пише наш рецензент Сергій Задко. Це і є мистецтво.

Рейтинг IMDB: 7.80

Рецензія: Сергій Задко

Loading the player ...

"Наднебезпесчний"

Антон Корбейн
- не тільки людина, яка зняла левову частку кліпів для "Depeche Mode", але ще й призер Каннського кінофестивалю. Нагороду голландському режисерові приніс "Контроль" - історія життя Яна Кертіса, соліста "Joy Division". Далі був менш вдалий "Американець" з Джорджем Клуні, а тепер постановник возращается з шпигунським трилером "Наднебезпечний" - однією з останніх робіт Філіпа Сеймура Хоффмана.

У проекті задіяно чимало відомих акторів, але особливу увагу критики приділяють, звичайно, Хоффману. І не даремно - кажуть, мова може навіть йти про посмертний Оскар.

Рейтинг IMDB:
7.40

Loading the player ...

"Ровер"

Фільм австралійського режисера Девіда Мішо розхвалив сам Квентін Тарантіно, хоча в прокаті "Ровер" пройшов досить скромно. На нашу скромну думку, в шедеври стрічку не занесеш, але міцна робота постановника та акторів - зокрема, Гая Пірса і Роберта Паттінсона - безумовно заслуговує на увагу.

Якщо при слові "пост-апокаліпсис" вам відразу приходить в голову "Божевільний Макс", будьте готові, що "Ровер" - кіно зовсім іншого штибу. Похмуре, важке, відверте. По суті, це бруд, але в якійсь мірі лікувальний.

Рейтинг IMDB: 6.80

Рецензії: Ксеркс, Юрій Шевченко, Олексій Першко

Loading the player ...

"Сигнал"

Юна зірка Брентон Туейтс пробує себе в різних жанрах - казки ("Малефісент"), хоррора ("Окулус"), тепер ось настала черга фантастичного трилера. Студенти-хакери приймають послання від представників позаземного розуму, і незабаром в їх двері стукаються "люди в чорному". Виявляється, тепер молоді люди становлять загрозу для всього живого.

"Сигнал", м'яко кажучи, не хвалять, а режисерові Вільяму Юбенку радять повернутися до операторської роботи, якою він займався раніше. Втім, і на цьому поприщі Юбенк особливих успіхів не здобув.

Рейтинг IMDB: 6.40

Рецензії: Ксеркс, Олексій Першко

Loading the player ...

"Прянощі і пристрасті"

Навряд чи якийсь із фільмів Лассе Хальстрема повторить успіх "Хатіко", але шведський режисер не поспішає кидати камеру. У його черговий картині чудова Хелен Міррен в ролі господині французького ресторану намагається знайти мову з родиною індійських емігрантів, які відкрили кафе по сусідству.

Збори "Прянощів і пристрасті" - екранізації однойменного роману Ричарда Ч. Мораїса - в США в два рази перевищили бюджет стрічки. Мабуть, ідея зануритися в хитросплетіння протистояння європейської та азіатської традицій зовсім не така вже й страшна.

Рейтинг IMDB: 7.50

Loading the player ...


"Об'їзд"


Мізерні декорації, театр одного актора. В даному випадку - Ніла Хопкінса, відомого, в першу чергу, по роботах на ТБ. Головний герой, потрапивши під обвал, стає бранцем в своєму автомобілі. Надії на порятунок немає ... Судячи з рейтингів, на похвалу глядачів - теж.

Рейтинг IMDB: 5.20

Рецензія: Олексій Першко

Loading the player ...

"Одержимість Майкла Кінга"

Режисер дебютант Девід Юнг знову піднімає знайому всім любителям жахів тему одержимості. Мало вам було "Борони нас від зла"? Знайомтеся з Майклом Кінгом.

Псевдодокументалізм, обов'язкові перешкоди на екрані, гучні звуки, різкі зміни кадрів. Демони, в решті решт. Нічого нового, але шанувальники жанру цього й не вимагають, хіба не так?

Рейтинг IMDB: 5.90

Loading the player ...


"Інструкції не додаються"


Ромком - річ звична, але ромком мексиканський - це вже цікаво. Втім, усі обов'язкові атрибути на місці - і комедійна складова, і міркування про мораль. Ну а 90 мільйонів доларів зборів при п'яти бюджету переконують, що у режисера Еухеніо Дербеса і його команди все вийшло правильно.

Рейтинг IMDB: 7.70

Рецензія: Ксеркс

Loading the player ...

"Зіп і Зап: Клуб магічних кульок"

Близнюки Зіп і Зап розважають іспанських дітей ось вже майже 70 років, але перекинулися зі сторінок коміксів на екран тільки зараз. У нас про піренейських героїв, звичайно, мало хто знає - саме час познайомитися.

Рейтинг IMDB: 5.40

Loading the player ...

"Сьомий гном"

Сім гномів і Білосніжка, Вовк і Червона шапочка, зачарована принцеса і злісна чаклунка. Казка, одним словом.

Рейтинг IMDB: 7.30

Loading the player ...
ЮШ 11 вересня 2014


Avatar
Ім'я:
19 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (22 лютого - 28 лютого) Що у кіно? Прем'єри тижня (22 лютого - 28 лютого)

Найкращий британський фільм року, японське аніме, англійський горор і французькі комедії.

21 лютого 2024 1053
Що у кіно? Прем'єри тижня (29 лютого - 6 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (29 лютого - 6 березня)

Друга частина «Дюни», комедія з купою нагород, а також сімейний фільм та анімація.

28 лютого 2024 736
Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 486
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 296