Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

WEEKEND: Прем'єри тижня


WEEKEND: Прем'єри тижня

"Гра в імітацію"

Вісім номінацій на Оскар. Перший фільм режисера чудових "Мисливців за головами" Мортена Тільдума, зроблений за межами Норвегії. Бенедикт Камбербетч. Кіра Найтлі. Історія геніального математика Алана Тюринга. Ви ще сумніваєтеся, чи варто йти за квитками в кінотеатр?

Спочатку на головну роль в "Грі в імітацію" претендував Леонардо Ді Капріо, однак плани змінилися, і його блискуче замінив британський "Шерлок Холмс". Стала б ця робота знаковою для Лео? Хто знає. Камбербетч в списку претендентів на нагороду Кіноакадемії фаворитом не є, але трапляється всяке ...

Рейтинг IMDB: 8.20

Rotten Tomatoes: 90%

Рецензія: Ксеркс

Loading the player ...

"Нескорений"

Три номінації на Оскар. Сценарій братів Коенів. Третя режисерська робота Анджеліни Джолі. Байопік олімпійця Луї Замперіні, який два роки провів у полоні в таборах Японської імперії. Ви ще сумніваєтеся, чи варто йти за квитками в кінотеатр?

Критики сприйняли "Нескореного" досить прохолодно - мовляв, це банальна і пафосна історія в кращих традиціях американського виробництва. Передбачуваність ніколи не була синонімом якісного кіно, але все ж краще звертати увагу на сильні сторони чергового проекту Джолі. Та й просто порадіти за Анжеліну - не всім вдається пройти складний шлях від "красивої актриси" до майстерного постановника.

Рейтинг IMDB:
7.20

Rotten Tomatoes:
51%

Рецензія: Ксеркс

Loading the player ...

"Приниження"

Після досить дивної "Затоки" Баррі Левінсон повертається в звичну обстановку: "Приниження" - саркастична драма, трагікомедія, віддана на відкуп приголомшливому Аль Пачіно. Власне говорити хочеться виключно про шикарну роботу 74-річного артиста. Сам фільм зірок з неба не хапає, проте завдяки Пачіно, який блискуче вжився в роль театрального актора, що сходить з розуму, безумовно гідний перегляду.

Це, звичайно, далеко не "Бердмен", зовсім не одкровення і навіть не "еротична комедія", як характеризує "Приниження" всезнаюча Вікіпедія. І, треба сказати, зовсім не самий захоплюючий спосіб провести дозвілля. Зате, можливо, для когось корисний - подумати тут безумовно є про що.

Рейтинг IMDB: 6.30

Rotten Tomatoes: 51%

Рецензії: Юрій Шевченко, Олексій Першко

Loading the player ...

"Лофт"

Бельгійський режисер Ерік Ван Лой дебютує в Голлівуді з ремейком свого фільму 2008-го року. Акторів йому підібрали, звичайно, не першої величини, але досить майстровитих: Карл Урбан, Вентворт Міллер і Джеймс Марсден стають учасниками заплутаної історії, яка, звісно, не обійшлася без вбивства.

П'ять друзів знімають квартиру, щоб приємно проводити там час далеко від дружин і подруг, і в якийсь момент знаходять там мертву дівчину. Отже, питання. Хто винний?

Рейтинг IMDB: 6.90

Rotten Tomatoes: 9%

Loading the player ...


"Розлучення по-французьки"


Ромком спільного виробництва Франції та Італії для тих, хто не в настрої оцінювати кращі фільми минулого року на думку американських кіноакадеміків. Серйозне випробування, треба сказати - рейтинг IMDB лякає і манить одночасно. З одного боку, ситуація ніби як зрозуміла, але, з іншого, хочеться дізнатися, чи дійсно все настільки погано.

Рейтинг IMDB: 3.70

Рецензія: Олексій Першко

Loading the player ...

"Губка Боб: Життя на суші"

Відомий герой мультсеріалу дістався до великого екрану - відповідає за це творець оригінального шоу Пол Тіббіт, тому за якість хвилюватися не варто. Інша справа, що "Життя на суші" потрібно дивитися неодмінно будучи шанувальником його головного персонажа. Або, на худий кінець, Антоніо Бандераса. Це твердження, звичайно, відноситься до дорослої частини аудиторії - діти будуть задоволені в будь-якому випадку.

Рейтинг IMDB: 7.50

Rotten Tomatoes: 79%

Loading the player ...
ЮШ 5 лютого 2015


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 774
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 607
Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня)

Продовження «Мисливців на привидів», жахастик з Сідні Свіні та скандальний фільм Аґнєшки Голланд.

20 березня 2024 375
Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня)

Продовження «Ґодзілли та Конґа», український скрінлайф, драма з Джессікою Честейн та інші новинки прокату.

27 березня 2024 134