Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Український FOCUS в Британії


Український FOCUS в Британії

В Лондоні презентували систему кеш-рібейтів та інші можливості для іноземних кіновиробників в Україні
3-4 грудня в Лондоні відбулася міжнародна виставка FOCUS: The Meeting Place for International Production, в якій за підтримки Державного агентства України з питань кіно та Української Кіноасоціації взяла участь українська делегація.
Виставка FOCUS є популярним майданчиком для зустрічей продакшн-професіоналів зі всього світу, і цього року відбулася у столиці Великобританії вп’яте. Особливістю заходу є те, що його учасниками стали сотні національних фільм-комісій, міжнародні професійні об’єднання, інституції, що регулюють питання виробництва аудіовізуального контенту та представники теле- та кіноіндустрії з різних країн. Відповідно, основним фокусом виставки є умови для виробництва контенту, які кожна з країн пропонує міжнародним виробникам – можливості державної підтримки, пільги, виробничі потужності, локації тощо.


На FOCUS 2019 працювало більш ніж 250 стендів з 80 країн світу. Крім того, в програмі FOCUS була представлена велика кількість доповідей, панельних дискусій, семінарів та презентацій від більш ніж 200 спікерів – представників сфери кіно, телебачення, реклами, анімації та ігрового сегменту. Програма FOCUS 2019 була розроблена організаторами спільно із такими організаціями як British Film Institute, British Film Commission, Directors UK, Advertising Producers Association, The Production Guild, UK Screen Alliance, Creative Europe Media Desk UK та іншими.
Організований зусиллями Української Кіноасоціації (УКА) за підтримки Держкіно України, Український національний стенд працював під гаслом #UkraineIsYourDestination на FOCUS вдруге. Традиційно відвідувачі виставки мали змогу ознайомитись із загальною інформацією про Україну, українську кіноіндустрію, оновлене законодавство у сфері виробництва аудіовізуального контенту, отримати каталоги, брошури та контакти українських виробників контенту, компаній, що надають продакшн-сервіси та фільм-комісій. За два дні Український стенд відвідали близько сотні відвідувачів – режисерів, продюсерів, локейшн-менеджерів, представників консалтингових агентств з усього світу. Більшість гостей цікавилися питаннями отримання кеш-рібейтів, пошуку партнерів в Україні, локаціями та особливостями зйомок в різних регіонах України.
Крім того, до офіційної програми ФОКУС 2019 увійшла спеціальна презентація «Discover Ukraine: 25 + 5% Cash Rebates And Other Brand New Opportunities For Cooperation». Спікеркою презентації виступила Вікторія Ярмощук, виконавчий директор Української кіно асоціації, координаторка напрямку «Кіно» в Офісі з розробки гуманітарної політики при Міністерстві культури, молоді та спорту України. Мета презентації – представити позитивні зміни в українській індустрії аудіовізуального контенту. Акцент було зроблено на законодавчих змінах – впровадженні системи кеш-рібейтів та збільшенні ставки кеш-рібейтів до 25%+5%. Вікторія Ярмощук детально розповіла, як працює українська система кеш-рібейтів, якими є вимоги до проектів для отримання повернення, які кроки зроблено для забезпечення функціонування нововведеної системи. Також про позитивну динаміку розвитку українського кіно й про те, що все більше і більше зірок світового рівня залучаються до спільних з українськими виробниками контенту проектів. Крім того, в рамках презентації спікерка презентувала успішні кейси українських фільмів (лідери бокс-офісу та фільми, визнані на міжнародних кінофестивалях).
Серед країн-учасниць, які також представили свої презентації протягом двох днів виставки, були Кіпр, Франція, Італія, Португалія, Греція, Іспанія, Словаччина та інші.
Вікторія Ярмощук, координаторка напрямку «Кіно» в Офісі з розробки гуманітарної політики при Міністерстві культури, молоді та спорту України, виконавча директорка Української Кіноасоціації зазначила: «Дякуємо Держкіно України за надану можливість вкотре на відомому міжнародному майданчику представити останні досягнення української індустрії виробництва аудіовізуального контенту та переваги організації зйомок в Україні. ФОКУС став першим міжнародним заходом, де ми мали змогу гучно заявити про прийняття закону про кеш-рібейти та інші позитивні зміни в галузі виробництва контенту. В 2020 році разом з усією кіноіндустрією та за підтримки держави ми продовжимо промоцію України на міжнародному ринку».
А т.в.о. Голови Державного агентства України з питань кіно Юлія Шевчук наголосила на важливості сталої державної підтримки таких заходів: «Підтримка міжнародної промоції вітчизняної кіногалузі – така, як участь українських стрічок у міжнародних кінофестивалях, представлення досягнень кіноіндустрії України професійній спільноті на майданчиках, подібних FOCUS 2019 – залишається одним із пріоритетних напрямів діяльності Держкіно. Впровадження системи кеш-рібейтів, що запрацює вже з наступного року, зробить українську кіногалузь більш конкурентоздатною та цікавою для наших партнерів з-за кордону».

Алексей Першко 18 грудня 2019


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні статті


Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (7 березня - 13 березня)

Сімейне фентезі про українську кухню, четверта «Панда Кунг-фу», а також інші новинки прокату.

6 березня 2024 777
Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (14 березня - 20 березня)

Фільм за повістю Кузьми Скрябіна, жахастик від Blumhouse, номінант на «Оскар» та інші новинки прокату.

13 березня 2024 610
Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня) Що у кіно? Прем'єри тижня (21 березня - 27 березня)

Продовження «Мисливців на привидів», жахастик з Сідні Свіні та скандальний фільм Аґнєшки Голланд.

20 березня 2024 378
Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня) Що у кіно? Прем'єри тижня (28 березня - 3 квітня)

Продовження «Ґодзілли та Конґа», український скрінлайф, драма з Джессікою Честейн та інші новинки прокату.

27 березня 2024 141