Знакомство с Факерами - рецензія на фільм Знайомство с Факерами

Знакомство с Факерами

Фільм Знайомство с Факерами

Не секрет, що інтерес до комедії "Знайомство з Факерами" був підігрітий не тільки зірковим складом акторів, роботою режисера "Остіна Пауерса" чи свіжим в пам'яті оригіналом. Не останню роль відіграла і лінгвістично-понятійна особливість прізвища винесеного в назву. Одним словом, небувалий успіх в американському різдвяному прокаті далеко не різдвяної комедії обіцяв глядачам на прем'єрі у кінотеатрі "Київ" море жартів та гарний староноворічний настрій.

Ще не встигнувши оговтатись від "Знайомства з батьками" своєї коханої, Гейлорд Факер (Бен Стіллер) змушений організовувати візит у відповідь. Оптимістичний початок під музику Ренді Ньюмана не віщував нічого хорошого для Гея. Стрес, який йому довелося пережити у першій частині у порівняння не йде з тим, через що довелося пройти у другій. Консервативна сімейка нареченої на чолі з колишнім ЦеРеУшником (Роберт Де Ніро) і не сподівалися зустріти таких сексуально розв'язаних Факерів. А коли гостроти ситуації додали пікантні подробиці про Гея, над майбутнім шлюбом завис Дамоклів меч...

"Знайомство з батьками" - хороша комедія-середняк з хорошими акторами і парою-трійкою непоганих жартів, але не більше. Сіквел виявився набагато цікавішим і що цінніше смішнішим. І хоча декілька разів був незначний спад по динаміці, фільм дивиться на одному диханні з перервами на сміх. Високо інтелектуальних жартів на сексуальну тематику як от у „Навалі варварів" чекати не доводилось. Але, незважаючи на елементи підліткового туалетного гумору і дещо звульгаризовані моменти, фільм має ряд вдалих „роздинок". В першу чергу, це маленький синочок Бернсів - МініДжек, який хоч ще і не вміє розмовляти, але зумів за фільм вивчити одне нехороше слово (в оригіналі „ass-hole"). В другу чергу, так званий месидж, або мораль фільму. Тут творці розвернулися непогано. За серійним стьобом, дотепними і не дуже жартами вимальовуються досить серйозні питання. Крім традиційних сімейних цінностей та відносин батьків і дітей було органічно вплетено проблеми виховання особистості напротивагу „вирощування" індивідуума з набором технократичних функцій. По-третє, Дастін Хоффман і Барбара Стрейзанд як батьки Факери, один з яких юрист-невдаха, а інша консультант з сексу у зрілому віці, також додали своєї „родзинки" і до розвитку сюжету і в повній мірі до розважальності самого фільму.

Велике скупчення акторів А-категорії вилилось у колосальний бюджет як для такого фільму - 80 мільйонів доларів. Проте метри не підкачали і в сумі вийшов вдалий комерційний продукт, на який особливо великий попит у такій консервативній країні як Штати.

7/10

Рецензія на фільм Знайомство с Факерами 1
Alive 07 січня 2006