Girl, I wanna be with you forever... tonight - рецензія на фільм Незвані гості

Girl, I wanna be with you forever... tonight

Фільм Незвані гості
Весілля - логічне завершення будь-якої романтично орієнтованої казки. Саме після нього має слідувати процес, який коротко знаменується фразою „і жили вони довго, і щасливо...". Партнери по бізнесу Джон (Оуен Уіллсон) та Джеремі (Вінс Вон) по-вар'ятськи руйнують піднесеність та особливість ритуалу. Для цих двох весілля - це початок і кінець, альфа і омега. Вони „падають на хвіст" весілля і влаштовують шалену гонитву за з'йомом на одну ніч. Результат - глядачі прем'єри "Незвані гості" у Синьому залі кінотеатру "Київ" насміялися до плачу.
Ну що там казати, "Весільні руйнівники", а саме так можна перекласти оригінальну назву, одна із самих вдалих комедій за останній час. Творцям фільму вдалося знайти ідеально-збалансовану формулу із романтики, бурлеску дійства та відвертої ржачки. Те, що було цікавого і смішного у "Знайомстві з Фокерами" було просто затьмарено "незваними гостями". Звичайно, жарти були на межі пристойного, правда, в рамках розумного. І хоч у фільмі не було стильності "Весільного співака" (Wedding singer), а діалоги поступалися у продуманості "Методу Хітча" (Hitch), та "Незвані гості" досягли чогось якісно іншого - вони змусили реготати.
Так ось, два весільні завсідники-позери панкують від весілля до весілля. Під прикриттям вигаданих легенд та на досвіді концептуалізованих принципів вони розтоплюють дівочі серця і ... домагаються свого. Так триває до моменту, коли хлопці опиняються на весіллі доньки одного високо посадовця (Крістофер Уокен). І тут все іде не так...
Акторський дует Оуена Уіллсона з Вінсом Воном продовжив надбання "Старського і Хатча" (Starsky & Hutch), "Старої школи" (Old school) , "Красеня-мужчини" (Zoolander), де партнером Вона був або той же Оуен, або його брат Люк, або ж Бен Стіллер, або майже всі разом. Вони відіграли потужно і справили дуже хороше враження. Миловидна Рейчел МакАдамс набрала впевненого поступу і виглядає приємно і в мелодрамі (Щоденник пам'яті (Notebook)), і в тріллері (Нічний рейс (Red-eye)) і в комедії, як тут. Камео-поява Вілла Феррелла (Cтара школа, Ельф) взагалі не могла не викликати неконтрольоване "бу-га-га".
Приємно те, у який спосіб вдалося вплести основну романтичну лінію в канву "нижче-поясної" комедії. В цьому сенсі апогеєм "магії двох" став момент із звуковою доріжкою "Sparks" Coldplay. А пару "полюбовних" фраз взагалі варто було б занотувати у записничок.
"Незвані гості" - гарантоване задоволення.
7.5/10
Рецензія на фільм Незвані гості 0