Сука любовь (от Alive) - рецензія на фільм Сука любовь

Сука любовь (от Alive)

Фільм Сука любовь
Як влучно підмічено назвою фільму суть, яку насправді всі намагаються приховати. Всі чомусь залишають від поняття “любов” лише піднесено-натхненне почуття, яке несе в собі зміст життя, його енергію та наповнення. Проте, виявляється, як і в усього, що нас оточує, в любові (хочете вживайте “кохання”) є своя зворотня сторона, хижа і немилосердна як хватка бультер”єра. Сторона, яка насправді здійснює діаметрально протилежний вплив, а вірніше руйнацію, смерть, деградацію, розпад та невимовну порожнечу. Що саме страшніше - ця зворотня сторона любові руйнує життя близьких, живиться ними, демонструючи оголені ікла і залишаючись непербачуваною . І що залишається – продовжувати іти порепаним мертвим грунтом у пустку, якій не кінця, не краю...
По заслугам оцінений фільм мексиканських кінематографістів містить те, що надзвичайно захоплює і привертає увагу. Це все одно, що ходиш незнайомим містом і не знаєш, що і кого у ньому чекати. І тому виходить все не лицемірно і надумано, а щиро і нехай жорстко, але правда. Тривалий практично трьох часовий рантайм спливає напрочуд швидко, а при останніх кадрах починаєш розуміти, що мимоволі задумуєшся. На відміну від стандартизованого американського комерційного кінематографу висновки не видають на “блюдечку з блакитним пасочком”, висновки глядачі роблять самі для себе.
Сюжет фільму - це три сюжети, кожен з яких міг би бути повноцінним фільмом. В один прекрасний момент вони перетинаються (не дуже переконує саме це, є фільми, в яких і більше сюжетів переплітається, а у фільмі Майкла Фіггіса “Часовий код” автор, приміром, просто розділив екран на чотири частини-сюжети, дивись який хочеш (не лякайтеся активним (озвученим) є лише один з них)). З однієї сторони, це юнак Октавіо без визначеного роду занять, який починає заробляти на “собачих боях”, а крім того нестримно закоханий у дружину свого безбашенного брата. З іншої, успішний редактор, який покидає дружини і сім”ю, щоб жити із неврівноваженою супермоделлю, яка в один прекрасний момент втрачає все. У сюжеті третьому, найбільш громіздкому, намішаному ключовому і вирішальному, бомж-кілер-батько-собачатник-революціонер Ель Чіво, який намагається повернути покинуту ним же дочку. Отже, купа всього, валка, м”ясорубка, мішанка із долей людей і собак
Одним словом, доволі жорсткий і трагічний, ідейний і контроверсійний фільм, вартий уваги і адекватно оцінений.
Рецензія на фільм Сука любовь 0
Alive 09 січня 2006