Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

EnvisionSound – вільна академія музики


Новини:  EnvisionSound – вільна академія музики
Пройде в Києві
Перша в Україні навчальна програма для професійного розвитку кіно композиторів Envision Sound, організована спільно Британською Радою в Україні та Національним центром Олександра Довженка, відбудеться в Києві 22-26 січня. Програма покликана дослідити процес написання музики для кіно і сприяти появі нових творчих колаборацій.
У професійній секції EnvisionSound 13 молодих композиторівз Азербайджану, Вірменії, Казахстану, Польщі та України, відібрані за допомогою відкритого конкурсу, пройдуть інтенсивне навчання під кураторством відомих кіно композиторів Майкла Прайса (Велика Британія) та Алли Загайкевич (Україна) в рамках майстер-класів, дискусій та презентацій. Студенти Envision Sound працюватимуть над озвучуванням української німої кінокласики та кінопроектів молодих українських режисерів, що знаходяться в стадії розробки.
Публічна частина проекту складатиметься з двох вільних для відвідування широкою аудиторією менторських курсів від Майкла Прайса та Алли Загайкевич, в рамках яких композитори представлять успішні кейси написання музики до серіалу «Шерлок» та фільму «Мамай». 25 та 26 січня відбудуться кіноперформанси, започаткованого Довженко-Центром циклу «Коло Дзиґи» - покази німих кіношедеврів, озвучених наживо, - «Турксиб» (реж. Віктор Турін, 1929) в супроводі брістольського електронного проекту Bronnt Industries Kapital та «Хліб» (реж. Микола Шпиковський, 1930) в супроводі білоруського тріо Port Mone.
«Наша мистецька команда співпрацює з кращими талантами Великої Британії. Ми привозимо в Україну цікаві культурні події, співпрацюємо з українськими митцями та мистецькими організаціями, будуємо зв'язки між творчими професіоналами обох країн. Зокрема, програма Envision Sound відкриває можливості для креативного обміну між британськими та українськими композиторами, які створюють музику для кіно», --пояснює мету програми Саймон Вільямс, директор Британської Ради в Україні.
«В Україні, де нещодавно запроваджена модель продюсерського кіно тільки-но починає давати свої плоди, колись відома українська школа кінокомпозиторського мистецтва занепадає. Кінокопмозиторів не випускає жоден український спеціалізований виш, й сучасних музикантів, залучених в світовий кінопроцес, яких потребує кіноіндустрія, майже нема. Довженко-Центр вже кілька років поспіль в рамках своїх проектів з озвучення німого кіно пробує закрити цю лакуну. Ми раді, що цьогоріч вдалось організувати справді професійну програму, яка допоможе українським кінематографістам знайти композиторів для своїх проектів», -- говорить Іван Козленко, генеральний директор Довженко-Центру.
Розклад публічної програми:
23 січня, 19:30 Менторський вечір із Майклом Прайсом (серіал “Шерлок”)
24 січня, 19:30 Менторський вечір із Аллою Загайкевич (“Мамай”/ “Поводир”)
25 січня, 19:30 Музичний кіноперформанс “Турксиб” (1929) feat Bronnt Industries Kapital (UK)
26 cічня, 19:30 Музичний кіноперформанс “Хліб” (1930) feat Port Mone (Білорусь)
Алексей Першко 18 січня 2018


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 95
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 229
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 459
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 247
Трейлер фільму «Гарольд і магічний олівець» Трейлер фільму «Гарольд і магічний олівець»

Захоплива яскрава пригода за мотивами світового бестселера Крокетта Джонсона!

21 березня 2024 396