Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Акторські відкриття 2011 року


Кожного року світ кіно прощається із легендарними постатями, які назавжди лишаються у його історії. На конвеєрі фабрики мрій з’являються нові імена, які часто піддаються порівнянням із героями минулого, їх типажі віють епігонством, а зовнішні дані і стиль поведінки виражають масові модні тенденції. Декотрі з часом минаючи межу розмитості закріплюють за собою певний культурний пласт створюючи із себе неординарно цікаве явище. Серед усього потоку нових облич 2011 рік найбільше запам’ятався гучною появою наступних імен.

Руні Мара

В провінційному заможному місті Бедфорд, що знаходиться на півдні штату Нью-Йорк Патриція Руні Мара народилась у 1985 році в неакторській родині. Після закінчення середньої школи, і подорожей по Південній Америці Руні потрапила у відеотриллер «Міські легенди 3: Кривава Мері», де головну роль грала її старша сестра. Згодом обидві сестри порівнялись у акторських успіхах, а сама Руні співпрацею із талановитим відкривачем нових імен Девідом Фінчером («Соціальна мережа», «Дівчина з тату дракона») вирвалась уперед отримавши номінацію на «Золотий глобус». Майбутніми проектами, в яких молодша Мара візьме участь є заявлені картини Кетрін Бігелоу (режисерка оскароносної драми «Повелитель бурі») про вбивство Бен Ладена та стрічка Терренса Маліка «Поза законом».

Джош Гатчерсон

У 2007 році в кінотеатрах з’явилась картина "Міст в Терабітію", в якій чудово зарекомендували себе двоє молодих акторів Джош Гатчерсон і Анна Софія Робб. Та на щастя, дитина Джон поступово викарапкався у підлітка, якому зовсім трохи залишилось до чоловіка-актора. Устремління бути лицедієм у Джона з’явилось вже у 4 роки, і сьогодні слідуючи за своїм кумиром Джейком Джилленголом 19-річний Гатчерсон нарешті здійснив свою мрію добравшись до акторського ремесла. У стрічці «Дітки в порядку», яка номінувалась на «Оскар», Джон чудово зіграв сина лесбійської пари, якому не вистачає спілкування з батьком. Згодом Гатчерсон з’явиться у пригодницькому фентезі «Подорож 2: Таємничий острів» (світова прем’єра 19 січня), фантастичній драмі Гері Росса «Голодні ігри» (світова прем’єра 21 березня), та у кіноальманасі "Куба, я люблю тебя".

Джессіка Честейн

Актриса народилась у багатодітній сімї на півночі Каліфорнії. Джессіка Говард (таке справжнє її ім’я) використала дівоче прізвище матері як власний сценічний псевдонім. Навчання майбутня акторка проходила в «The Juilliard School» у Нью-Йорку, де стипендії надавав актор Робін Вільямс. Першою професійною роллю для Честейн були зйомки в телевізійному проекті «Темні тіні». Пізніше вона з’явилась у культових серіалах: «Швидка допомога», «Вероніка Марс» тощо. Вже у 2008 р. відбувся її дебют на великому екрані у малобюджетному фільмі «Джолін», за який на кінофестивалі в Сіетлі Джессіка отримала приз за жіночу роль. Але справжнім відкриттям цієї актриси став рік, що минув. Кожен фільм із Честейн приніс їй нагороди, а участь у картині «Прислуга» номінацію на «Золотий глобус». У 2012 році Честейн побачимо разом із Томом Гарді у «Найбільш п’яному окрузі у світі» (світова прем’єра 4 травня), і в картині плодовитого тепер Терренса Маліка «Поховання».

Гейлі Стейнфілд

У доробку найбільш юного відкриття серед актрис Гейлі Стейнфілд (1996 р. н.) вже є номінація на «Оскар» за чудову роль другого плану у «Справжня мужність» братів Коен. Гейлі цілеспрямовано вирішила діяти вже у 8-річному віці, спочатку з’явившись у деяких короткометражках, рекламних роликах і у телевізійних шоу. У римейк «Справжня мужність» Стейнфілд добрали серед 15 тис. претенденток. За цю знакову роль Гейлі отримала 100 тис. $, та програла золоту статуетку Меліссі Лео. У 2012 р. розпочнуться зйомки італо-американської картини «Ромео і Джульєтта», де вона зіграє саму представницю сімейства Капулетті, а її коханого дев’ятнадцятирічний актор Дуглас Бут.

Майкл Фассбендер

Присутність цього талановитого актора у статті про акторські відкриття 2011 року можливо і є дещо дивною, але справжнім привселюдним визнанням ірландця німецького походження Фассбендера є саме рік, що минув. Міхаель (така варіація його ім’я більш правдоподібна) дебютував у другорядній ролі в бойовику «300 спартанців», промайнув у озонівській ванілі «Ангела», розкрився у «Голоді» Стіва МакКвіна, а зовсім нещодавно отримав приз за кращу чоловічу роль у Венеції за ще одну картину цього режисера – «Сором». Там же у Венеції у конкурсі брала участь і остання на сьогодні робота Девіда Кроненберга – «Небезпечний метод», в якій також задіяний всюдисущий Фассбендер. Цьогоріч на екранах з’явиться цілий розсип картин із Міхаелем: «Нокаут» Стівена Содерберга, «Прометей» Рідлі Скотта і новий, і поки що безіменний фільм Джима Джармуша.

Армі Гаммер

Після його появи у «Соціальній мережі» в ролі близнюків, які намагаються відібрати лаври винахідника Facebook у Цукерберга, Гаммера важко сприймати як щось одинарне. У реальному житті у Армі є брат, правда зовсім не близнюк. Маючи заможне коріння прапрадіда, який емігрував із Одеси і прадіда-мільйонера, Армі ріс у достатку на Кайманових островах. Його кар’єра розпочиналась із телевізійних серіалів, серед яких був епізод у вже згадуваній «Вероніці Марс». Після успішної гри у Фінчера, Гаммер відзнявся в одній з головних ролей у стрічці Клінта Іствуда «Дж. Едгар», а вже у березні його можна буде бачити у казковій історії за участю Джулії Робертс «Білосніжка: Помста гномів».

mivanukha 17 січня 2012


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 129
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 792
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 384
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 269
Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага»

Приквел «Дороги гніву» з Анею Тейлор-Джой і Крісом Гемсвортом.

20 березня 2024 430