Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Ефір завершено


Новини: Ефір завершено
Держкіно переглянуло містичну драму Кшиштофа Зануссі
Кіностудія «Інтерфільм» представила Держкіно завершений виробництвом художній фільм відомого польського режисера Кшиштофа Зануссі «Ефір».
Проект містичної драми «Ефір» став одним із переможців Дев’ятого конкурсного відбору Держкіно та отримав державну фінансову підтримку розміром 16 млн 475 тис. 218 грн., що складає 20,12% загальної вартості виробництва фільму. Стрічка створюється компанією «Кіностудія Інтерфільм» (Україна) спільно з кінокомпанією «Тор» (Польща) за підтримки Польського Інституту та Міністерства культури Польщі, Угорського й Литовського кіноінститутів. Продюсери: Олена Фетисова та Володимир Козир (Україна), Кшиштоф Зануссі та Януш Вонхала (Польща), Джудіт Сталтер (Угорщина), Уляна Кім (Литва). Автором сценарію та режисером фільму є Кшиштоф Зануссі.
«Ефір» є новою версією легенди про доктора Фауста, дія якої розгортається на початку Першої світової війни на кордоні між Україною та Австро-Угорською імперією. Це історія про військового лікаря, який на початку ХХ століття проводить наукові експерименти над людьми задля отримання влади над ними.
За словами режисера стрічки, всесвітньо відомого польського режисера, володаря численних нагород міжнародних кінофестивалів Кшиштофа Зануссі, «Ефір» - це його історія Фауста: «На відміну від Ґете, де в центрі оповіді стоять проблеми молоді і розчарування в науці, у моєму фільмі герой сприймає науку як інструмент для виконання найбільш зухвалих людських бажань: повного поневолення іншої людини, як плотського, так і духовного. Міф про Фауста вже використовувався багатьма режисерами. Я був дуже обережним, щоб уникнути схожості з будь-яким з цих фільмів».
Головні ролі у фільмі виконують відомі європейські актори Яцек Понедзялек (Jacek Poniedziałek) з Польщі, Ласло Жольт (Zsolt László) з Угорщини та молодий український актор Остап Вакулюк. Для зйомок у стрічці також запрошені українські актори Станіслав Колокольніков, Марія Рябошапка, Олександр Логінов, Остап та Дмитро Ступка.
Прем’єра фільму в Україні запланована на березень 2019 року.
Алексей Першко 10 вересня 2018


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 137
Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 108
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 260
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 476
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 267