Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

«Євромайдан. Чорновий монтаж» поїде на кінофест до РФ


Новини: «Євромайдан. Чорновий монтаж» поїде на кінофест до РФ

Фестиваль підготував цікаву програму, в якій можна знайти чимало українських фільмів.


З 9 по 17 грудня в Москві пройде один з головних російських фестивалів документального кіно «Артдокфест». Цього року захід позбавлений державної підтримки Росії. Як заявив міністр культури Володимир Мединський, до такого рішення призвели нелояльні заяви президента фестивалю Віталія Манського про державну політику РФ.

Про це повідомляється на сайті Docudays UA.

Втім, «Артдокфест» успішно відбувся у якості краудфандінгового проекту і підготував цікаву програму, у якій можна знайти чимало українських фільмів. Вітчизняне кіно буде представлене відразу у кількох секціях.

У конкурсній програмі кінофестивалю візьме участь картина «Євромайдан. Чорновий монтаж»у якій розповідається про події Революції Гідності в епізодах Олександра Течинського, Олексія Солодунова, Дмитра Стоїкова, Романа Бондарчука, Володимира Тихого, Юрія Грузінова, Андрія Литвиненка, Юлії Гонтарук, Катерини Горностай, Юрія Страшного, Картерини Возніци, Бориса Петера та інших. 

У поза конкурсній програмі «Середовище», до якої були відібрані перспективні дебютанти, покажуть фільм «Канікули» української режисерки Марини Степанської.

А у секції «Спеціальні покази» буде презентований новий фільм українсько-американського режисера Андрія Загданського про художника-дисидента Вагрича Бахчаняна «Вагрич и чорний квадрат».

Крім того «Артдокфесті» підготував окрему програму «Україна не Росія». Її сформовано з робіт вітчизняних та іноземних документалістів, серед яких чимало стрічок, що вперше були показані в Україні саме на Docudays UA. До програми увійшли такі фльми, як «Майдан» Сергія Лозниці(2014), «Музей "Революція"» об'єднання кінорежисерів «КіноКі» за участі «Вавилону'13» (2014),«Побачення з батьком» Олександра Роднянського (1990), «Наша батьківщина» Віталія Манського (Росія-Німеччина, 2006), «Помаранчева зима» Андрія Загданського (2006), «Живі»Сергія Буковського (2008), «Інший "Челсі". Історія із Донецька» Якоба Пройсса (2011),«Шахта №8» Маріанни Каат (Естонія, 2011), «Битва за Україну» Андрія Кончаловського(2012).

Представлені у цій програмі й відомі стрічки часів Радянського Союзу: «Симфонія Донбасу» Дзиги Вертова (1930), «Визволення» Олександра Довженка (1940), «Упирі» (1971) і «Троянський кінь»(1972) Анатолія Фьодорова.

Варто додати, що «Артдокфест» паралельно представлятиме спеціальні програми у Санкт-Петербурзі та у рамках Першого Ризького Міжнародного кінофестивалю. В обох містах буде показаний«Євромайдан. Чорновий монтаж».

Sushchenko 9 грудня 2014


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 153
Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 162
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 390
Тизер фільму «Чужий: Ромул» Тизер фільму «Чужий: Ромул»

Трилер повертає успішну франшизу до її початків.

22 березня 2024 403
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 274