Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Культурні короткометражки


Новини: Культурні короткометражки

:КіноКульт Фест — на UA: КУЛЬТУРА
У неділю, 6 грудня, суспільний телеканал UA: КУЛЬТУРА покаже короткометражні фільми з цьогорічного фестивалю Суспільного мовлення :КіноКульт. Глядачі побачать 6 робіт українських авторів.
О 22:05 відкриє кінопоказ ігровий фільм Віталія Кікотя «Людина з фотоапаратом». Події стрічки відбуваються у 1990 році. Фотограф із відділу кримінальної експертизи Аристарх мріє побудувати кар'єру професійного фотохудожника. Та щоб отримати бажані світлини, він мусить піти на відчайдушні кроки.
«Людина з фотоапаратом», 2019 р., реж. Віталій Кікоть
О 22:45 йтиме документальний фільм Діани Горбань та Анни Ютченко «Так мут співати». Фільм-колаж, який сплітає людські досвіди, сороміцькі пісні та плин сучасного життя. Нові знахідки з фольклору допомагають краще зрозуміти нашу культуру. Водночас традиція складання співанок існує й досі. Учитель із Надвірної Остап Богославець переосмислює сучасний світ молоді у власних співанках.
О 23:00 в ефір вийде документальний фільм Дмитра Грешка «Врятуйте мене, лікарю!» У фільмі показано роботу бригади швидкої допомоги в новорічні свята у Києві. Троє працівників бригади — лікар, фельдшер і водій — реагують на виклики й приймають пацієнтів протягом робочої зміни.
Стрічку «Врятуйте мене, лікарю!» визнано найкращим українським фільмом Львівського міжнародного фестивалю короткометражних фільмів Wiz-Art.
О 23:20 — ігровий фільм Олександра Стеколенка «Поміж тіней». Головного героя фільму — 40-річного Марата — вважають загиблим. Він повертається в рідне містечко, щоб відновити документи. Утім, його повернення виявляється неможливим. Ця драматична історія показує сучасне українське суспільство і його відчуження.
О 23:45 глядачі побачать анімацію Стаса Сантімова «Сурогат». Чоловік знищує гніздо невідомої моторошної істоти. Але це ще не найстрашніша істота, яку він зустріне сьогодні ввечері. Цей атмосферний горор за короткий час майстерно вибудовує тривожну невизначеність.
Анімація «Сурогат» отримала приз глядацьких симпатій Українського конкурсу Київського МКФ короткометражних фільмів і спеціальну відзнаку журі Міжнародного фестивалю актуальної анімації та медіамистецтв LINOLEUM «За силу атмосфери та майстерності, а також свіжий погляд на жанр горору, що здивує глядача».
О 23:50 йтиме фільм-експеримент Романа Бордуна «Я, Робот». У 2018 році Європейський Союз представив закони, що забороняють зберігати й використовувати особисту інформацію громадян без їхнього дозволу. Випадок у фільмі показує незахищеність українців через відсутність таких регламентів. Разом з тим надає можливість знімати людей у публічному місці.
Дивіться короткометражні фільми цьогорічного фестивалю культового кіно :КіноКульт на телеканалі UA: КУЛЬТУРА, а також на сайті та в мобільному застосунку suspilne.tv для iOS й Android.
Нагадаємо, переможцями третього :КіноКульт Фесту за результатами голосування глядачів стали фільми «Кегельбан» та «2014».

Алексей Першко 4 грудня 2020


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 169
Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 166
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 281
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 802
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 394