Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

«Молодість» - 45: четвертий робочий день - український


Новини:  «Молодість» - 45: четвертий робочий день - український
28 жовтня на 45-му МКФ «Молодість» можна впевнено називати українським, адже протягом цього дня відбудеться кілька презентацій українського кінематографу.
По-перше,  в рамках конкурсної програми Кінофестивалю «Молодість» стартує Національний конкурс, в якому представлене українське короткометражне кіно.
Його оцінюватиме журі, яке цьогоріч складається з Романа Балаяна, Жеральдін Амґар та Мартіна Шойрінґа.
Програму розбито на три блоки, кожен з яких буде вперше показаний у кінотеатрі «Київ» із повторним показом в кінотеатрі «Ліра» на день пізніше. Кожен фільм представлятиме творча команда в обох кінотеатрах.
Перший блок стартує 28 жовтня о 14:30 ігровою стрічкою «Віолончель» (реж. Олеся Моргунець-Ісаєнко, 2014, 23’16) чоловік і жінка зустрічаються погожим осіннім днем серед кримського степу. Ця випадкова зустріч сталася внаслідок низки подій, про які ми дізнаємося тільки насамкінець їхньої подорожі.
Продовжиться програма стрічкою «Син» (реж. Філіп Сотниченко, 2015, 17’). Під час політичної кризи молода пара перебуває в процесі розлучення. Мати хоче поїхати з дитиною за кордон, але батько проти.
Ще один конкурсант - документальний фільм «Пенальті правосуддя» (реж. В'ячеслав Бігун, 2014, 13’53) – історія молодого футболіста, скаліченого правоохоронцями, з неймовірною волею до життя, який шукає правди та домагається правосуддя в Європейському суді.
Позмагається за нагороду і робота із екзотичною назвою «Білі слони» (реж. Яна Антонець, 2015, 15’) – екранізація оповідання Ернеста Гемінґвея “Білі слони”. Дія розгортається на забутому Богом старому вокзалі, посеред мальовничих українських гір. Ми стаємо свідками найважчої розмови в житті чоловіка і жінки, які намагаються виправдати одне перед одним своє рішення.
Завершить перший блок Національного конкурсу історія про 40-літнього юриста, який працює на Корпорацію, що займається скуповуванням земель. Історію про ігри із законом розповідає фільм «Чоловіча робота» (реж. Марина Степанська, 2015, 15’).
Свого часу секція «Панорама українського кіно» була першою позаконкурсною програмою фестивалю.
Згодом вона була визначена як «Національна конкурсна програма», трансформувавшись у серйозний майданчик для представлення як аматорського, так і професійного українського кіно.
Наразі програму судить власне журі, яке складають не лише українські, а й іноземні фахівці у галузі кіно. Переможець здобуває Приз за Найкращий фільм.
По-друге, українській публіці буде презентовано повнометражний фільм Валерія Ямбурського «Гетьман» за сценарієм Віктора Вєрєтєннікова.
По-третє, цього дня до боротьби за звання кращого повнометражного фільму фестивалю (а, можливо, і за звання кращого фільму фестивалю) вступає українська стрічка «По той бік» Олександра Литвиненка.
Алексей Першко 28 жовтня 2015


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 142
Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 154
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 794
Новий трейлер фільму «Каскадер» Новий трейлер фільму «Каскадер»

Комедійний екшн від режисера «Швидкісного поїзда» з Раяном Ґослінґом та Емілі Блант.

22 березня 2024 387
Тизер фільму «Чужий: Ромул» Тизер фільму «Чужий: Ромул»

Трилер повертає успішну франшизу до її початків.

22 березня 2024 400