Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Німецький «Кінорейв» охопить Україну


Новини: Німецький «Кінорейв» охопить Україну
У травні пройде фестиваль молодіжного кіно
17 травня в Україні стартує перший фестиваль молодіжного кіно «Кінорейв», який пройде у Києві, Маріуполі, Запоріжжі та Харкові. До його програми увійшли п'ять німецьких повнометражних фільмів для аудиторії від 14 років. Фестиваль проводить Goethe-Institut в Україні в рамках Українсько-німецького року мов за підтримки Міністерства закордонних справ Німеччини. Покази фестивалю безкоштовні, за попередньою реєстрацією, яка буде відкрита у травні.
У Києві кіноогляд молодого кіно Німеччини відкриється фільмом для аудиторії від 18 років – «Кошмаром» берлінського режисера Акіза. Він розповість про дівчину Тіну та її повернення з рейву: пізно вночі вона зіштовхується з незвичайною потворною істотою. У наступні дні вона зустрінеться з ним ще не раз, в тому числі і у власному будинку. Але оточуючі відмовляються визнавати реальність непроханого гостя.
Також у програмі фестивалю на глядачів чекає підліткове роуд-муві «Гуд бай, Берлін!» Від одного з головних німецьких режисерів сучасності – Фатіха Акіна. Головні герої фільму – школярі-аутсайдери: Майк, який безнадійно закоханий у найкрасивішу дівчинку школи, і новенький з невимовним для німців прізвищем «Чічачов» на прізвисько «Чік». Разом вони беруть стару «Ладу» і відправляються у подорож до діда Чіка.
Першому коханню та втечі від дорослих із їх проблемами присвячена стрічка «Амелі біжить». Фільм Тобіаша Віеманна слідує за Амелі – дівчиною, хворою на астму, якій набридла занудність лікарів, що оточують її в альпійському санаторії. Вона наважується на втечу і незабаром знаходить нового друга. Разом вони спробують дістатися до вершини гори, де, згідно зі старим повір'ям, Амелі зможе зцілитися.
Після закінчення фестивалю «Амелі біжить» буде доступний для показів у кіноклубах і школах в рамках проекту «Артхаус Клуб», для цього будуть розроблені спеціальні дидактичні матеріали.
Ще один фільм увійде в програму фестивалю за підсумками голосування майбутніх глядачів, яке стартує 5 квітня на сторінках соціальних мереж Goethe-Institut в Україні та компанії «Артхаус Трафік». Гостям фестивалю будуть запропоновані на вибір три німецькі стрічки – «Центр мого світу», «Люби мене!» та «Молоко тигра».
Заключним показом «Кінорейву» у Києві стане хітова «Вікторія» (18+) – кримінальна драма Себастіяна Шиппера, яка знята одним кадром: 134 хвилини без монтажу. Операторська робота Стурли Брандта Гровлена була відзначена «Срібним ведмедем» Берлінського кінофестивалю за видатні художні досягнення. Саундтрек до запаморочливої прогулянки по Берліну написав електронний неокласик Нільс Фрам. Головна героїня, молода іспанка Вікторія, вирушає у подорож нічним Берліном у компанії чотирьох нових друзів.
Фестиваль молодіжного німецького кіно «Кінорейв» стартує у Києві, де пройде з 17 по 21 травня у кінотеатрі «Жовтень». Із 21 по 23 травня покази заплановані у Маріуполі (кінотеатр «Перемога»), Запоріжжі (кінотеатр «Байда-кіно») та Харкові (кінотеатр «Київ»). Всі фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.
Алексей Першко 5 квітня 2018


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024
Гость
Гость 22 травня 2018 09:18
0
Проверяйте информацию.В Мариуполе нет кинотеатра "Киев"!
.

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 188
Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 172
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 290
Скарлетт Йоганссон придивляється до нової франшизи Скарлетт Йоганссон придивляється до нової франшизи

Актриса може зіграти головну роль в продовженні «Світу Юрського періоду».

26 березня 2024 263
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 808