Фільм Мисливці на привидів: Крижана імперія 2024

Незабуті


Новини: Незабуті

 Презентуємо офіційний трейлер фільму «Забуті», адаптований для глядачів з порушеннями зору або слуху

У широкий український прокат фільм виходить 3 вересня.

Трейлер зі звукоописом та розгорнутими субтитрами анонсує вихід фільму режисерки Дарії Онищенко, українська прем’єра якого відбудеться в межах відкриття КМКФ «Молодість» 22 серпня. Стрічка буде доступна для глядачів з порушеннями зору або слуху, які зможуть переглянути її, завантаживши спеціальні додатки Earcatch та Subcatch на свій смартфон.

«Дуже радію, що мій фільм адаптували для людей з порушеннями зору та слуху, і у них є така чудова можливість побачити й почути кіно. Врешті-решт, будь-яке мистецтво це перш за все завжди наша з вами уява, наші мрії та почуття, а їх, завдяки сучасній техніці, можна передавати різними шляхами. Буде дуже цікаво потім почути відгуки про фільм саме від аудиторії “Доступного Кіно”», - Дарія Онищенко, режисерка фільму «Забуті».

Стрічка розповідає історію взаємовідносин вчительки української мови Ніни, яка через роботу чоловіка не може поїхати з окупованого Луганська, та сімнадцятирічного учня Андрія, який внаслідок війни залишився сиротою і намагається нагадати Україні, що він ще існує. В основі сюжету — історії реальних людей з окупованих територій на сході України та у Криму.

«Дивитися кіно – це право кожної людини, незалежно від того, чи у неї є порушення зору або слуху. Ми радіємо, що фестиваль “Молодість” у цьому році доступний для усіх людей, а стрічку-відкриття “Забуті” матимуть чудову можливість побачити й почути люди з порушеннями зору та слуху з усієї країни, коли фільм вийде у широкий прокат. Це ще один крок на шляху до мрії десятків тисяч людей в Україні – мати можливість подивитись цікаве та актуальне кіно разом зі своїми друзями та родичами», - Вікторія Лучка, співзасновниця агенції «Доступне кіно».

Драма «Забуті» виходить в широкий український прокат 3 вересня, дистриб’ютор - Arthouse Traffic.

Проєкт реалізується за підтримки Європейського Союзу за програмою Дім Європи.

Довідка.
«Доступне кіно» – єдина агенція, що професійно створює доступні формати фільмів для незрячих та нечуючих людей в Україні. На сьогодні створено звукописи та розгорнуті субтитри до понад 40 українських та іноземних фільмів, зокрема «Забуті (2020), «Ціна правди» (2019), «Мої думки тихі» (2019), «Донбас» (2018), «Невидимий батальйон» (2017) та інші. Агенція співпрацювала з Міжнародним фестивалем документального кіно Docudays UA, Київським міжнародним кінофестивалем «Молодість», Міжнародним фестивалем мистецтва кіно для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест», Одеським Міжнародним Кінофестивалем.

За допомогою безкоштовних застосунків для смартфонів Earcatch та Subcatсh глядачі з порушеннями зору або слуху мають змогу дивитись кіно в будь-який зручний час у будь-якому легальному форматі (кінотеатр, телебачення, VOD-майданчики) за умови існування звукопису та розгорнутих субтитрів до фільму.

Агенція «Доступне кіно» діє в межах ГО «Боротьба за права».

Розгорнуті субтитри — доступний формат, що передбачає субтитри зі спеціальними позначками, символами та додатковим текстом, які зображають звукову частину фільму для нечуючих людей та людей з порушеннями слуху.

Звукоопис — доступний формат, що передбачає закадрову спеціально
створену звукову доріжку з описом візуальної частини для людей з порушенням зору, незрячих людей, та людей з іншими видами інвалідності.

Алексей Першко 5 серпня 2020


Avatar
Ім'я:
19 березня 2024

популярні новини


Трейлер мультфільму «Думками навиворіт 2» Трейлер мультфільму «Думками навиворіт 2»

У свідомості Райлі зʼявляється Тривожність. І, схоже, вона прийшла не сама.

19 березня 2024 99
Бокс-офіс США. Легендарний воїн По знову на вершині Бокс-офіс США. Легендарний воїн По знову на вершині

Полу Атріду зовсім трішки не вистачило, щоб перемогти панду.

18 березня 2024 217
Зміни в календарі студії Warner Bros. Зміни в календарі студії Warner Bros.

«Бетмена» Метта Рівза доведеться почекати, а жахастик Стівена Кінґа переїжджає на стрімінґ.

14 березня 2024 348
Лауреати премії «Оскар – 2024» Лауреати премії «Оскар – 2024»

Тріумфатором церемонії став «Оппенгеймер», а «20 днів у Маріуполі» здобули першу статуетку для України.

11 березня 2024 630
Другий трейлер фільму «Повстання Штатів» Другий трейлер фільму «Повстання Штатів»

Режисер Алекс Ґарленд представляє своє бачення громадянської війни в Америці.

16 березня 2024 326