Фільм Мисливці на привидів: Крижана імперія 2024

Осінній "Носоріг"


Новини: Осінній

 Зйомки нового фільму Олега Сенцова розпочнуться восени
Рада з державної підтримки кінематографії ухвалила рішення щодо підтримки проєкту кримінальної драми Олега Сенцова «Носоріг». Початок зйомок заплановано на осінь 2020 року.
«Носоріг» – кримінальна драма, події якої розгортаються в Україні в 90-ті роки. Це епоха, яка нас усіх змінила – перехід від Радянського Союзу до наших сучасних днів, але всі ті виклики й досі актуальні для нашого суспільства. В українському кіно ще не знімали фільми про ці часи, тому я вважаю, що важливо поговорити про це, зазирнути в самих себе, – розповідає режисер і автор сценарію Олег Сенцов. – Про бандитів ми бачили багато стрічок, але мене цікавить перш за все людина: що вона відчуває, чому діє саме так, чи може така людина змінитися… Адже немає поганих людей, є люди, які роблять погані вчинки».
Фільм створюється у копродукції України, Німеччини та Польщі. Загальний бюджет становить 1,65 млн євро. Проєкт «Носоріг» є переможцем конкурсного відбору кінопроєктів Державного агентства України з питань кіно 2012 року, і отримав головні премії індустріальних секцій кінофестивалів у Софії, Єревані та Одесі. Підготовку до зйомок стрічки було розпочато ще у 2013 році, проте через незаконне ув’язнення режисера в Росії, виробництво фільму не розпочалось.
Українську сторону проєкту представляють компанії «Край кінема», заснована Олегом Сенцовим у 2008 році, та «Артхаус Трафік». Польскі партнери – Apple Film Production – вже працювали з Олегом Сенцовим над створенням фільму «Номери», прем‘єра якого відбулася на Берлінському фестивалі цього року. Німецька сторона – кінокомпанія Ma.ja.de, яка з «Артхаус Трафік» виступала спіпродюсерами драми «Донбас» Сергія Лозниці, відзначеного премію за найкращу режисуру секції «Особливий погляд» Каннського кінофестивалю 2018.
Фінансування від Державного агентства України з питань кіно складає 50 відсотків бюджету фільму «Носоріг» (25 млн.100 тис. гривень). До цього проєкт Олега Сенцова отримав фінансову підтримку від німецького кінофонду Medienboard Berlin-Brandenburg і Польського кіноінституту.
Олег Сенцов – режисер, письменник, колишній політв'язень та громадський активіст. Міжнародна прем‘єра його дебютного фільму «Гамер» (2011) відбулась на Роттердамському кінофестивалі. У травні 2014 року після анексії Криму Росією Сенцова було заарештовано ФСБ, звинувачено у плануванні терактів і вивезено до Москви. Олега засудили до 20 років колонії, попри відсутність доказів, що спровокувало глобальну кампанію по звільненню режисера #SaveOlegSentsov. В ув‘язненні Сенцов написав збірку оповідей та роман «Придбайте книгу – вона смішна». 7 вересня 2019 його було звільнено в рамках обміну утримуваними особами між Росією і Україною. Лауреат премії Сахарова «За свободу думки».

Алексей Першко 9 липня 2020


Avatar
Ім'я:
19 березня 2024
Гость
Гость 11 липня 2020 06:52
0
Сенцов сам себе противоречит - "В украинском кино еще не снимали фильмы об этих временах", затем следует - "О бандитах мы видели много фильмов, но меня интересует прежде всего человек". Как-то плохо у него с логикой. Боюсь, что кино будет такое же!
.

популярні новини


Бокс-офіс США. Легендарний воїн По знову на вершині Бокс-офіс США. Легендарний воїн По знову на вершині

Полу Атріду зовсім трішки не вистачило, щоб перемогти панду.

18 березня 2024 195
Зміни в календарі студії Warner Bros. Зміни в календарі студії Warner Bros.

«Бетмена» Метта Рівза доведеться почекати, а жахастик Стівена Кінґа переїжджає на стрімінґ.

14 березня 2024 336
Миколайчук OPEN-2024 Миколайчук OPEN-2024

Перші деталі програми глядацького кінофестивалю.

7 березня 2024 736
Лауреати премії «Оскар – 2024» Лауреати премії «Оскар – 2024»

Тріумфатором церемонії став «Оппенгеймер», а «20 днів у Маріуполі» здобули першу статуетку для України.

11 березня 2024 619
Другий трейлер фільму «Повстання Штатів» Другий трейлер фільму «Повстання Штатів»

Режисер Алекс Ґарленд представляє своє бачення громадянської війни в Америці.

16 березня 2024 315