Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

Сьомий фестиваль velcom Smartfilm


Новини:  Сьомий фестиваль velcom Smartfilm
Назве кращих авторів мобільного кіно з усього світу
14 листопада в Мінську відбулося відкриття 7-го Фестивалю мобільного кіно velcom Smartfilm. Формат фестивалю в цьому році збереже кращі знахідки минулих років і буде доповнений новими цікавими ідеями. Паралельно з професійним журі свого переможця визначатиме журі народне, а глядачі отримають можливість побачити кращі роботи на великому екрані.
Незмінним залишиться міжнародний масштаб події. Вперше роботи авторів з інших країн змогли потрапити в конкурсну програму velcom Smartfilm в минулому році, і завдяки цьому рішенню число поданих заявок виявилося рекордно великим: 273 роботи з 48 держав. Слоган фестивалю в цьому році - «Вийди за рамки жанру». velcom Smartfilm надає учасникам свободу для створення яскравих кіноробіт, стираючи межі між стилями і жанрами. Єдиним обмеженням стане хронометраж: створені за допомогою мобільних пристроїв фільми за своєю тривалістю не повинні перевищувати 10 хвилин.
«Сучасні технології не тільки роблять більш зручним вирішення повсякденних завдань, але також відкривають перед користувачами фактично безмежні можливості для творчого самовираження. Досвід минулого року і запропонований вільний формат продемонстрували це особливо чітко: ще ніколи наш фестиваль не бачив такої кількості різнопланових і цікавих робіт, завдяки чому загальна кількість фільмів, представлених за всі роки існування velcom Smartfilm, перевищило 1000. Це стало свого роду викликом для організаторів фестивалю . Але, незважаючи на всю складність завдання, досвідом, який нам цікаво розвивати вже в рамках цьогорічного фестивалю », - зазначила начальник управління маркетингу компанії velcom Юлія Дайнеко.
Володар Гран-Прі фестивалю velcom Smartfilm отримає грошовий приз у розмірі 3 000 білоруських рублів. Перша, друга і третя премії будуть відзначені преміальними смартфонами - Apple iPhone 8 256GB, Samsung SM-G955FD і Huawei Mate 10 Pro (BLA-L29) відповідно. Крім того, починаючи з цього року переможцям будуть вручатися пам'ятні статуетки фестивалю velcom Smartfilm з його новою символікою, яка підкреслює міжнародний статус фестивалю.
Прийом заявок на участь у фестивалі стартував 14 листопада і закінчиться 31 грудня. Як і в минулі роки, velcom Smartfilm проходить за підтримки Міністерства культури Білорусі. Долю Гран-Прі та трьох призових місць визначить професійне журі в складі кінознавця, директора програми ігрового кіно фестивалю «Лістапад» Ігоря Сукманова, кіноаналітіка і культуролога Максима Жбанкова, кінознавця і кінокритика Антона Сидоренко, режисера Митрия Семенова-Алейникова, головного редактора Afisha.TUT. by Анни Єфременко та продюсера Леоніда Калітені.
 «В силу різноплановості представлених робіт вибір переможця - непросте завдання для журі. В цьому році ми зможемо не просто вибрати кращих, але і зіставити свої висновки та враження з альтернативним думкою народного журі та глядачів. Це створює додаткову інтригу і робить процес визначення переможців цікавішим, але в той же час більш відповідальним. Що, безумовно, піднімає на новий рівень авторитет фестивалю і робить участь в ньому ще більш престижним », - висловив думку представник журі фестивалю velcom Smartfilm Антон Сидоренко.
Ще одним нововведенням 7-го Фестивалю мобільного кіно velcom Smartfilm стане спеціально заснований приз народного журі. Його володар визначиться в кілька етапів. За підсумками голосування зареєстрованих відвідувачів офіційного сайту фестивалю smartfilm.by буде сформований шорт-лист народного журі. 23 січня 2018 року ввійшли в нього роботи всі бажаючі зможуть побачити на великому екрані в velcom cinema мережі кінотеатрів Silver Screen. А народне журі в складі успішно пройшли кінотест відвідувачів сайту і спеціально запрошених експертів визначить переможця.
Подати заявку на участь в velcom Smartfilm, отримати можливість взяти участь в заходах фестивальної програми і стежити за найцікавішими подіями можна на офіційному сайті Фестивалю www.smartfilm.by.
Алексей Першко 20 листопада 2017


Avatar
Ім'я:
28 березня 2024

популярні новини


Український фільм-міф на Миколайчук OPEN Український фільм-міф на Миколайчук OPEN

На фестивалі покажуть еротичний жахастик «Морена» Сергія Альошечкіна.

28 березня 2024 123
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 245
Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 48
Тизер сиквелу «Бітлджюса» Тизер сиквелу «Бітлджюса»

Пустотливий демон повертається і влаштовує хаос у своєму фірмовому стилі.

23 березня 2024 467
Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів» Бокс-офіс США. Хороший старт «Мисливців на привидів»

Фільм продовжив успішну серію, яку почали друга «Дюна» і «Панда Кунг-Фу 4».

25 березня 2024 258