Фільм Ми, наші улюбленці та війна 2024

«Стасіс» - перший тізер (ВІДЕО)


Новини: «Стасіс» - перший тізер (ВІДЕО)
Презентуємо перший тізер стрічки «СТÁСІС», що є дебютною повнометражною ігровою картиною Мантаса Кведаравічюса
Фільм створюється за підтримки Держкіно.
Вперше тізер був продемонстрований на кіноринку Одеського міжнародного кінофестивалю, який відбувся у Києві 13-15 грудня.
Відео редагувалося режисером монтажу Петром Цимбалом, звук розроблений та записаний Андрієм Нідзельським, корекція кольору зроблена Мариною Ткаченко. Роботою команди керувала Тетяна Буяло, пост-продакшн супервайзер – ЕССЕ Продакшн Хаус.
Тізер представляє чотирьох головних героїв картини, дія якої відбувається впродовж 24-ох годин в Афінах: Мехді – біженця з південного Судану, Ґаріпа – курдського гангстера, та двох українських подруг – Софії, іконописиці, що також має антикварну крамницю, в якій торгує і живе, та Анни, – котра працює в борделі.

Головні ролі виконують Ганна Білоброва та Ріта Бурковська (Україна), Мехді Мохаммед (Судан) та Ґаріп Оездем (Туреччина).
Наразі Мантас Кведаравічюс працює з французькою командою монтажерів під керівництвом Дуні Сичьов (Dounia Sichov) та Надії Турінцєв з компанії Руж Інтернешнл (Rouge International).
«СТÁСІС» базується на трирічному етнографічному дослідженні Мантаса Кведаравічюса в Афінах, Одесі та Стамбулі. Курди, суданці, українці, греки з цих місць - сквотів, таємних кафе, підземних мечетей, борделів, залишених заводів - та їхні розповіді склали сюжет фільму. Головні герої - Ґаріп, Софія, Мехді та Анна, а також кримінальна й любовна історія, що пов’язує їх у фільмі, ведуть нас крізь сьогодення кожного з цих міст.
Спільне виробництво стрічки «СТÁСІС» здійснюють Литва, Україна та Франція. Бюджет картини становить 31 млн 350 тис. грн.
Держкіно України надає кінопроекту фінансову підтримку розміром 11 млн 599,5 тис. грн.
Основною виробничою компанією фільму є «Студія Уляна Кім» (Уляна Кім), яка працює спільно з українською ЕССЕ Продакшн Хаус (Віталій Шереметьєв і Наталія Лібет) та французькою Руж Інтернешнл (Надія Турінцєв та Джулі Гає), а також власною виробничою компанією Мантаса Кведаравічюса – Екстімасі Фільмз.
Мантас Кведаравічюс є автором двох документальних фільмів, «Маріуполіс» та «Барзак» (Панорама Берлінале 2016 та 2011 років). Фільм «СТÁСІС» – це продовження його документальної роботи, ігрова кіновигадка.
Оператор–постановник – В’ячеслав Цвєтков, звукорежисер – Андрій Нідзельський, художник-постановник – Юрій Григорович, композитор – Антон Байбаков спільно з гуртом ДахаБраха.
Кінотеатральний реліз фільму запланований на 2018-ий рік.
Алексей Першко 19 грудня 2017


Avatar
Ім'я:
29 березня 2024

популярні новини


Український трейлер фільму «Ворон» Український трейлер фільму «Ворон»

Нова екранізація культового коміксу та перезапуск легендарної франшизи.

28 березня 2024 122
Український трейлер фільму «Пам’ять любові» Український трейлер фільму «Пам’ять любові»

Мелодрама з Пітером Сарсґаардом і оскароносною Джессікою Честейн.

5 березня 2024 790
Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага» Другий трейлер фільму «Фуріоза: Шалений Макс. Сага»

Приквел «Дороги гніву» з Анею Тейлор-Джой і Крісом Гемсвортом.

20 березня 2024 430
Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Цього літа Вілл Сміт та Мартін Лоуренс повертаються у продовженні культового бойовика!

27 березня 2024 268
Лауреати премії «Оскар – 2024» Лауреати премії «Оскар – 2024»

Тріумфатором церемонії став «Оппенгеймер», а «20 днів у Маріуполі» здобули першу статуетку для України.

11 березня 2024 931