Віталій Зимовець

Увійти через
Реєстрація
 
100 речей та нічого зайвого

Віталій Зимовець
 
Віталій Зимовець (Віталій Зимовець)
Дата народження: 03 червня 1939 1939-06-03
Біографія
 

Віталій Андрійович Зимовець (3 червня 1939 р. Остер, Чернігівська область, УРСР) — радянський і український кінооператор. Заслужений діяч мистецтв України (2003).

Народився в родині службовців. Закінчив операторський факультет Всесоюзного державного інституту кінематографії (1972).

З 1957 р. працює на Київській кіностудії художніх фільмів ім. О. П. Довженка — механіком, асистентом оператора, з 1973 р. — оператором-постановником.

Член Національної спілки кінематографістів України.

Нагороди

Фільмографія

Зняв фільми:

  • «Сліпий дощ» (1968),
  • «Варчина земля» (1969, у співавт.),
  • «Бумбараш» (1971, 2 с),
  • «Пропала грамота» (1972),
  • «Не мине і року» (1973, 2 с),
  • «Марина» (1974),
  • «Небо-земля-небо» (1975),
  • «Підпільний обком діє» (1978, т/ф, 2 с),
  • «Ти тільки не плач» (1979),
  • «Візит у Ковалівку» (1980),
  • «Час літніх гроз» (1980, т/ф, 2 с),
  • «Щастя Никифора Бубнова» (1983),
  • «Климко» (1983),
  • «Володчине життя» (1984, т/ф, 2 а),
  • «Повернення» (1986, т/ф, 2 а),
  • «Штормове попередження (1988, 2 с),
  • «Мої люди» (1990, т/ф, 2 а),
  • «Миленький ти мій...» (1992),
  • «Дорога на Січ» (1994),
  • «Страчені світанки» (1995),
  • «Тупик» (1998)
  • «Нескорений» (2000)
  • «Втрачений рай» (2000)
  • «Залізна сотня» (2004)
  • «Владика Андрей» (2008)
  • «День переможених» (2009)
  • «Третього не дано» (2009) та ін.
Рейтинг персони   |   Ваша оцінка:
0 / 10 Голосів:
Коментарі
 
Ім’я
17 лютого 2019
Ваш коментар

Підписатися на обговорення



fk tw