Фільм Уявні друзі 2024

The end is nigh


Рецензия на фильм: 2012
Фильм 2012

Як виявилося, жодної згадки про Євро-2012 в фільмі немає, хоча для літньої Олімпіади в Лондоні слово знайшлося. А все описане чому трапилося - тому що наші доблесні будівельники дуже старанно прокладали дороги і будували інфраструктуру - навіть матінка-Земля не витримала такого знущання. Подібний катаклізм передбачили ще майя і розповіли першим козакам, але нащадки останніх так і не змогли втримати себе в руках. От і довелося хоробрим американцям розрулювати ситуацію - заодно вирішуючи, хто достойніший залишитися опісля.

"2012" - аналог гри Crysis в кінематографі. На вражаючий візуальний хребет з горем пополам насаджено все інше (в даному випадку: любовний трикутник, відносини влади та народу, продажність чиновників, героїзм простих американських хлопців тощо), вдягнене в лахміття з гумору та ідіотизму. Ні, серйозно, чого ви чекали від Еммеріха? Сильного сюжету? Глибоко пропрацьованих персонажів? Копання в філософських питаннях? В такому разі ви будете вкрай розчаровані. Цей фільм - про спецефекти, про те, як тріскається земна кора, як падають будівлі, як гинуть люди, як все вибухає, тоне, щезає. І в цьому мало хто зрівняється з "2012", надто вже прекрасно показаний тут кінець світу. Більше фільму нема чого вам запропонувати, поза вражаючою картинкою ви знайдете або ідіотизм, або посередність - залежно від власних уподобань, - ще й розтягнуті на бозна-скільки. Та навряд треба критикувати за це режисера чи саму стрічку - вона про інше, і це інше бажано дивитися в кінотеатрі, де великий екран і хороший звук: інакше, краще про фільм просто забути.

P.S. Окремо варто відзначити хорошу українську звукову доріжку. Суржик може й не в тему, але зі своєю функцією - "смішити" - справляється.

Оцінка: Awesome / Pleasant / Mediocre / Lousy

1
hellsmith 15 октября 2009


Avatar
Имя:
7 мая 2024

Другие рецензии автора


Ничего не найдено