Фільм Уявні друзі 2024

Кустуріца і Роднянський відвідають 4-й Одеський МКФ


Новини: Кустуріца і Роднянський відвідають 4-й Одеський МКФ

Одеський кінофестиваль відбудеться з 12 по 20 липня 2013 року.


Четвертий Одеський міжнародний кінофестиваль ще не почався, а про нього вже з'являються перші новини.

І так, Міжнародне журі ОМКФ-2013 очолить один з найуспішніших кінопродюсерів СНД, президент російського фестивалю «Кінотавр» і медіа-менеджер Олександр Роднянський.

Іншою не менш важливою новиною стало те, що почесним гостем Одеського кінофестивалю цього року стане сербський режисер Емір Кустуріца, якому під час Церемонії відкриття фестивалю буде вручено «Золотий Дюк» за вклад у кіномистецтво. Подарунком глядачам ОМКФ і жителям Одеси стане концерт Еміра Кустуріци і його панк-фолк-групи No Smoking Orchestra в день відкриття фестивалю, 12 липня, на Потьомкінських сходах.

Також, за традицією ОМКФ, на Потьомкінських сходах відбудеться масштабний кіно-перформанс у супроводі симфонічного оркестру - показ грандіозної кінопоеми «Схід сонця» (1927), знятої класиком німецького кіноекспрессіонізма Фрідріхом Мурнау в Голлівуді. Цей фільм позначив «схід» ери звукового кіно і отримав три статуетки Оскар на першій в історії Церемонії вручення нагород американської Кіноакадемії.

На фестивалі будуть присутні й інші важковаговики світового кінематографа. 4-й ОМКФ відвідає нідерландський режисер Йос Стеллінг, який вже побував в Одесі в 2010 році в якості Глави міжнародного журі 1-го ОМКФ. Режисер представить на фестивалі прем'єру свого нового фільму «Дівчина і смерть», в якому знімалися російські актори Рената Литвинова та Сергій Маковецький. Йос Стеллінг, а також інші почесні гості ОМКФ-2013, американський «Король культового кіно» Роджер Коман, «чеський національний скарб» Іржі Менцель і директор Мюнхенського музею кіно Стефан Дресслер, проведуть майстер-класи для слухачів Літньої кіношколи ОМКФ.

Ще однією новинкою фестивалю в 2013 році стало те, що Українська національна кінопремія ОМКФ тепер буде вручатися в 2-х номінаціях: Кращий повнометражний український фільм і Кращий короткометражний український фільм. Відповідно, був збільшений і призовий фонд премії: будуть вручені «Золотий Дюк» за кращий повнометражний український фільм (грошова винагорода в розмірі 50 000 гривень режисерові картини), а також Приз за кращий короткометражний фільм (грошова винагорода в розмірі 10 000 гривень режисерові картини) .

Крім цього стали відомі перші номінанти Української національної кінопремії ОМКФ-2013: психологічна драма «Деліріум» (реж. Ігор Подольчак) в повнометражній секції; «Ядерні відходи» (реж. Мирослав Слабошпицький, «Срібний Леопард майбутнього» МКФ в Локарно (Швейцарія), Гран-прі за Найкращий короткометражний фільм кінофестивалю «Кіношок» (Росія), учасник позаконкурсної програми МКФ у Роттердамі (Нідерланди), «Побачення» (реж. Євген Матвієнко, Конкурсна програма фестивалю короткометражних фільмів у Клермон-Феррані (Франція), «Дорога» (реж. Максим Ксенда) і «Уроки українського» (реж. Руслан Батицький, ІХ Міжнародний фестиваль короткометражних фільмів Dr.Mabuse (Іспанія) - в короткометражній секції. Міжнародне журі Української національної кінопремії ОМКФ-2013 очолить британський режисер, кінознавець і куратор Марк Казінс.

Нагадаємо, що в цьому році Одеський кінофестиваль пройде з 12 по 20 липня 2013 року. Він був заснований в 2010 році і проводиться за підтримки Державного агентства України з питань кіно, Одеської облдержадміністрації та Одеського міськвиконкому. Фестиваль проходить під патронатом губернатора Одеської області Едуарда Матвійчука.

Sushchenko 18 березня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824