Фільм Таро 2024

Непотоплюване кіно


Новини: Непотоплюване кіно

У списку найбільших морських катастроф ХХ ст. "Титанік" за чисельністю жертв займає одне з останніх місць. Та за кількістю екранних відтворень пальма першості може бути віддана саме цій легендарній трагедії. В ніч на 15 квітня мине сторіччя катастрофи «непотоплюваного» судна. Автор найкращого кіно про зіткнення «Титаніка» з айсбергом і одного з найкращих фільмів всіх часів Джеймс Кемерон випустив свій фільм знову на великий екран, але тепер в 3D.

Близько тридцяти різних фільмів було відзнято про «Титанік». Серед них є чорно-біла нацистська драма, документальні стрічки, телевізійні фільми і серіали. Голлівуд до теми «Титаніка» вперше звернувся у 1953 році, коли була відзнята однойменна стрічка, згодом удостоєна премії «Оскар» за кращий оригінальний сценарій. Фільм розповідає історію жінки, яка потайки від чоловіка намагається втекти з Європи забравши з собою дітей. Дізнавшись про це, герой намагається її зупинити придбавши квиток 3-го класу. На тлі історії відбувається катастрофа.

фото реального "Титаніка"

Для режисера «Термінатора» і «Чужого» Джеймса Кемерона відображення нереального у кіно було справою життя. Адже жодному режисеру так натхненно не вдавалось зафільмувати людську історію використовуючи технологічне новаторство. Історія доброго і злого Термінаторів і дотепер вражає і сюжетом і картинкою. Але головною його картиною можна вважати «Титанік», який дивовижно вразив увесь світ.

Кемерон надумав знімати «Титанік» у 1987 році, коли переглянув документальну стрічку по ТБ. До створення візуальних ефектів катастрофи було залучено співробітників 17-ти кіностудій. Відчувши підтримку колег і матеріальні вливання Кемерон розпочав зйомки фільму із бюджетом 110 млн. $. Грандіозний постановочний розмах звів у співпрацю дві непримиренні конкурентні кіностудії: «20th Century Fox» і «Paramount Pictures». Фінальний бюджет зріс до 200 млн. $, що на певний час стало рекордом у кінематографі. І перевищило вартість реального «Титаніка».

У фільмі є рідкісні підводні зйомки, але загальний їх хронометраж складає всього лиш 12 хвилин. Занурення до «Титаніка» Кемерон здійснював із двома росіянами на підводній станції «МИР». Здійснивши декілька занурень на відстань 3,6 км. до судна, Кемерон відзняв матеріал в подальшому використаний не лише для фільму, але й для дизайнерів, які точно відображали інтер’єр «Титаніка».

Актори Кейт Вінслетт і Леонардо ДіКапріо зобразили на екрані одну з найбільш захопливих історій кохання. Глядачів охопила «титанічна» істерія і фільм зібравши у прокаті майже 2 млрд $ став найкасовішим проектом світового кіно. В Україні стрічка вперше була показана у лютому 1998 року. Згодом фільм окрім набираючого оберти глядацького успіху отримав головні статуетки «Оскар» в одинадцяти номінаціях. Зовсім проігнорованим залишився Лео ДіКапріо, який попри тріумф фільму був відсутнім на церемонії. Ще довго кіноакадемікам гикався цей прикрий випадок, адже без сумніву він був достойний номінації.

Минуло майже 15 років з моменту світової прем’єри стрічки. Вже не має в живих актриси Глорії Стюарт, яка як і її екранний персонаж померла на 102 році життя. Лео ДіКапріо як і раніше не щастить із «Оскаром», а Кемерон бавиться у трилогію «Аватар». Та на плівці вони усі такі ж прекрасні, як і раніше. Але тепер у тривимірному зображенні, яке посилить драматичність екранного дійства. Тож запасайтеся хустинками. У кінотеатрах знову лунатиме голос Селін Діон, а Джек і Роуз будуть кохати так сильно, що ніщо не зможе розлучити їх.

mivanukha 7 квітня 2012


Avatar
Ім'я:
17 травня 2024

популярні новини


Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого» Фінальний трейлер фільму «Погані хлопці: Все або нічого»

Ще більше відбірного екшну та гострого гумору від Вілла Сміта і Мартіна Лоуренса.

17 травня 2024 89
11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму 11-й Чілдрен Кінофест оголосив програму

Найбільший дитячий кінофестиваль України знову пройде в кінотеатрах 10 міст, а також онлайн.

16 травня 2024 200
Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі Спецподія від Київського тижня критики відбудеться в Амстердамі

Кіно про українські 90-ті та концерт до 100-річчя Сергія Параджанова.

11 травня 2024 353
Тизер-трейлер «Мегаполіса» Тизер-трейлер «Мегаполіса»

Фільм-мрія великого режисера Френсіса Форда Копполи.

15 травня 2024 224
Бокс-офіс США. Мавпи перемогли Бокс-офіс США. Мавпи перемогли

«Королівство планети мавп» з легкістю очолило прокат.

13 травня 2024 402