Фільм Уявні друзі 2024

Стартує прем'єра української стрічки «Істальгія»


Новини: Стартує прем'єра української стрічки «Істальгія»

Дія фільму розгортається в Україні, Сербії та Німеччини.


30 травня в українському прокаті стартує художній фільм вітчизняного режисера Дар'ї Онищенко «Істальгія».

Фільм став першим і дуже успішним досвідом міжнародної копродукції для Державного Агентства України з питань кіно, яке підтримало виробництво стрічки. Після своєї прем'єри на фестивалі "Молодість" "Істальгія" взяли участь в більш ніж 10-ти міжнародних кінофестивалях, отримала безліч нагород, і до цих пір продовжує завойовувати нагороди.

Сюжет картини розгортається в Україні, Сербії та Німеччині. У його центрі - конфлікт між старим і молодим поколіннями, перше з яких обрало еміграцію, а друге стоїть перед складним вибором - поїхати або залишитися.

Щодо сценарію фільму, то він заснований на власних переживаннях постановниці Дар'ї Онищенко, яка поїхала вчитися до Німеччини, втім, питання вибору для якої досі не закрито.

Оскільки сама режисерка живе в Німеччині, центральна сюжетна лінія фільму розгортається саме в цій країні. Це - тонка і зворушлива історія кохання між українцем Русланою та сербським боксером Владаном. Вони обидва емігрували в пошуках кращого життя і обидва залишили вдома важливе - своїх дітей. Поки дорослі намагаються «знову почати жити» в іншій країні і стати членами нового суспільства, їхні діти розвивають власне життя - вдома.

З написанням сценарію Дар'ї Онищенко допомагав один з найбільших драматургів Європи Мирослав Мандич. Віртуозно заплетений ними сюжет втілюється на екрані бездоганною грою акторів, серед яких оскароносний серб Карл Маркович (Владан), видатні українські актори Олексій Горбунов та Ніна Ніжерадзе (Руслана), молодий і талановитий російський Іван Добронравов.

У якості саундтреку до фільму продюсери використали пісню "Nevertheless" гурту Бумбокс. У фільм увійшли також інші композиції українського бенду.

Щодо творців фільму - це представники Державного агентства України з питань кіно, які фінансово підтримали виробництво фільму - продюсери Марія Говоруха та Анна Паленчук (435 FILMS), а також дистриб'ютори Андрій Суярко та Володимир Філіппов (Інсайтмедіа продюсерський центр), стверджують що і надалі будуть робити все можливе для розвитку копродукції та якісного глядацького кіно в Україні. 

Sushchenko 30 травня 2013


Avatar
Ім'я:
8 травня 2024

популярні новини


Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 166
Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев» Тизер-трейлер фільму «Муфаса: Король лев»

Disney презентує приквел до однієї з найвідоміших своїх робіт.

30 квітня 2024 441
Каст фільму «28 років по тому» Каст фільму «28 років по тому»

Джоді Комер, Аарон Тейлор-Джонсон і Рейф Файнс записалися у зомбі-апокаліпсис.

25 квітня 2024 574
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 565
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 485