Фільм Уявні друзі 2024

Зйомки «Аватара 2» пройдуть під водою


Новини: Зйомки «Аватара 2» пройдуть під водою

Джеймс Кемерон призначив дату прем'єри сиквела на 2015 рік.


Частину сиквела «Аватар» режисер проекту Джеймс Кемерон зніме під водою, використовуючи технологію захоплення рухів (motion capture) для надання образам більшої реалістичності.

Даний метод застосовується у виробництві CGI-мультфільмів, а також для створення спецефектів у фільмах. Під водою така технологія буде використана вперше. Вона передбачає використання акторами костюмів з безліччю вбудованих датчиків. Спеціальні камери відстежують і фіксують переміщення датчиків в просторі. Технологію неодноразово використовували для зйомок фільмів - зокрема, саме так були «оживлені» інопланетяни в першому «Аватарі». Однак досвіду використання костюмів під водою поки не було.

За словами продюсера проекту Джона Ландау, фахівці можуть створити воду за допомогою комп'ютерної графіки, але симулювати відчуття, які виникають при знаходженні в рідкому середовищі, неможливо. Тому було прийнято рішення знімати рухи акторів в спеціальному резервуарі з водою.

Розробником технології захоплення образів головних героїв є компанія Digital District. З використанням цього методу в 2004 році створені мультфільми «Полярний експрес» (модель - Том Хенкс), «Остання фантазія» (у якості моделей виступили добровольці) та інші, також motion capture використовувалося при анімації згенерованого комп'ютером киноперсонажа Голлума в трилогії «Володар кілець» (модель - Енді Серкіс). У 2006 році за допомогою цієї технології був створений «Ренесанс», в 2007 році - «Беовульф», у 2009 році - «Різдвяна історія», «Аватар». Також за допомогою цієї технології було створено особу Волан-де-Морта у фільмах «Гаррі Поттер».

Ландау спростував чутки про те, що занурення Джеймса Кемерона в Маріанську западину пов'язано зі зйомками продовжень "Аватара". Як і перша частина, сіквел буде знятий у форматі 3D.

Нагадаємо, що оригінальна частина «Аватара» вийшла в світі в грудні 2009 року. У зйомках картини брали участь актори Сем Уортінгтон, Зої Салдана і Сігурні Уївер. «Аватар» приніс своїм творцям понад 2,7 мільярда доларів США при бюджеті в 237 мільйонів доларів. В даний час ця стрічка займає перший рядок у списку найкасовіших фільмів всіх часів. 

Sushchenko 9 квітня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919