Фільм Уявні друзі 2024

Бразильське кіно підкорить столицю


Новини: Бразильське кіно підкорить столицю

В програмі огляду чотири кінострічки бразильських режисерів.

2-4 жовтня в Києві стартує IV Фестиваль бразильського кіно. В рамках показу глядачі зможуть переглянути чотири стрічки місцевих режисерів - «Диван / DIVA», «Нормальні / OS NORMAIS», «VIP-персони / VIPs» і «Велика сім'я / A GRANDE FAMILIA».

Фільми демонструються мовою оригіналу з українськими субтитрами.

ДИВАН / DIVA

Жанр: комедія
Країна: Бразилія, 2009
Тривалість: 90 хв
Режисер: Жозе Алваренга мл.
В прокаті з: 2.10.2014
Актори: Лілія Кабрал, Джозеф Майер, Алешандре Ріхтер, Кауаї Реймон, Рейналдо Джанеккіні

Диван: історія Мерседес.

Мерседес - жінка, якій нема на що скаржитися: красива, добре влаштована, заміжня, мати двох дітей, з нею завжди поруч її краща подруга Моніка і взагалі вона дуже щаслива. Здається, що життя її безпроблемне і це викликає у неї інтерес - чому її життя так хороша? І ось Мерседес починає аналізувати її зі своїм психоаналітиком, доктором Лопесом - в чому ж причина відсутності проблем.

Тоді Мерседес не підозрювала, що її життя зміниться з того дня як вона увійде до кабінету лікаря. Під час психологічного аналізу Мерседес виявляє, що вона багатьом незадоволена, а також необхідність глибокого самопізнання, бажання насолоджуватися кожним моментом свого життя, здійснювати свої мрії і бажання, про існування яких вона не здогадувалася.

Нагороди: Бразильський кінофестиваль в Майамі (Кращий фільм, краща актриса, краща художня робота, кращий режисер, кращий монтаж, кращий сценарій), Гран-премія Cinema Brasil (краща актриса, найкращий монтаж, краща звукова доріжка, кращий фільм, кращий сценарій), премія Contigo! (С тобою!) (Приз глядацьких симпатій, краща актриса, найкращий актор другого плану, приз журі, краща актриса, найкращий дизайн костюмів, кращий режисер, кращий фільм, кращий сценарій, краща чоловіча роль другого плану).

НОРМАЛЬНІ / OS NORMAIS

Жанр: комедія
Країна: Бразилія, 2003
Тривалість: 90 хв
Режисер: Жозе Альваренга молодший
В прокаті з: 3.10.2014
Актори: Луїс Фернандо Гімараес, Фернанда Торрес, Маріса Орт, Еварда Мескіта

Вані і Руї, все ще в весільному вбранні, сидять на світанку на пірсі в порту Ріо-де-Жанейро. Незабаром Руї проводжає свою супутницю на корабель. Оскільки відплиття затримується на дві години, Вані просить його провести цей час з нею. Пара вирішує повернутися до церкви, щоб спробувати анулювати їх шлюб. Священик відмовляється, тому що він впевнений, що вони люблять один одного. Але, на його подив, наречений і наречена хочуть скасувати шлюб між ними, і шлюби з іншими партнерами. Все стає зрозуміло через зворотний хід подій, які привели до такого фіналу.

Ми дізнаємося за яких обставин Руї і Вані зустрілися вперше, як вони швидко одружилися зі своїми першими партнерами - Сержіо і Мартою, і як вони потім були ними обмануті.

Нагороди: Бразильський кінофестиваль в Майамі (кращий фільм всенародного голосування 8-го фестивалю і премія критики).

VIP-ПЕРСОНИ / VIPs

Жанр: драма, комедія
Країна: Бразилія, 2010
Тривалість: 95 хв
Режисер: Toніко Мело
В прокаті з: 4.10.2014
Актори: Вагнер Моура, Жизель Фроес, Жорже Д`Еліа, Рожер Гобет, Жуліано Казар

Багата уява Марсело Насименто да Роша могла б зробити з нього креативного письменника. Але заплутані стежки життя сина матері-одиначки та невідомого батька привели до того, що він просто використовує свою фантазію для того, щоб видавати себе за інших людей - племінника власника автобусної компанії, спадкоємця власника великої авіакомпанії, але незабаром потрапляє до в'язниці. Його дивна життя надихнула його написати книгу «VIР-персони». Заробивши на ній купу грошей, Марсело готується до наступної великої витівки: він видає себе за бізнесмена Енріке Костантино, сина власника авіакомпанії «Gol». Прилетівши в курортне місто Ресіфі, він, розважаючи відпочиваючих там VIP-персон, протягом декількох днів переконує всіх, що він є справжнім Енріке. Всіх, за винятком красивої мільйонерки Сандри, яка знає його таємницю, але погоджується бути досвідченої ним. Все йде добре, поки Марсело не дає інтерв'ю для телебачення, де його викривають і він змушений тікати.

Нагороди: Ріо фестиваль (краща картина, кращий актор, кращий актор другого плану і актриса другого плану).

ВЕЛИКА РОДИНА / A GRANDE FAMILIA

Жанр: комедія
Країна: Бразилія, 2007
Тривалість: 104 хв
Режисер: Маурісіо Фаріас
В прокаті з: 4.10.2014
Актори: Марко Наніно, Марієта Північно, Педро Кардозо, Андреа Белтран

Після повернення з похорону свого колеги, Ліні почувається погано і йде до лікаря, від якого виходить з майже повним переконанням, що скоро помре. Пригнічений, він приховує це від сім'ї і відмовляється йти на традиційний бал, на якому коли познайомився з Нене. Не розуміючи що до чого, Нене вирішує спровокувати Ліні і запрошує на бал свого колишнього хлопця Карліньоса.

Вся велика родина Сілви збентежена подіями. Maрілду залучає Карліньос і вона вирішує завоювати його. Між тим Агостіньо і Туко намагаються скористатися успіхом нового шанувальника Нене. На роботі Мендонса прагне підняти дух Ліні, намагаючись звести його з Мариною - новою співробітницею. Плутанина посилюється, коли Бебель оголошує, що вона вагітна. Навіть Беісола вирішує покласти край витівкам Агостіньо і Туко.

Затиснутий з усіх боків, не знаючи що робити і боячись втратити Нене, Ліні намагається трьома різними способами запобігти викриття його таємниці про швидку смерть. В результаті всі відчувають загрозу, яка викликає забавні і драматичні ситуації. 

Sushchenko 2 жовтня 2014


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 136
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 126
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 293
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 646
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 327