Фільм Уявні друзі 2024

Фестиваль «Україна в фокусі»


Новини: Фестиваль «Україна в фокусі»

 Відбудеться  з 27 до 30 квітня в Грузії

З 27 до 30 квітня в Тбілісі (Грузія) відбудеться кінофестиваль «Україна в фокусі», в рамках якого українські кінематографісти представлять свої кінострічки та проведуть серію майстер-класів.
Організаторами фестивалю є компанії FX Films та JS Films. Захід відбудеться за підтримки Державного агентства України з питань кіно, посольства України в Грузії, Грузинського національного кіноцентру, Одеського міжнародного кінофестивалю, а також компаній Solar Media Entertainment та Arcadia Media House.
«Проведення фестивалю «Україна в фокусі» є дуже важливою подією, оскільки ми бачимо зацікавленість грузинських глядачів в українській культурі та намагаємось зробити її ще більшою. Ми покажемо найновіші та найцікавіші українські фільми, а також проведемо робочі зустрічі між українськими та грузинськими кінематографістами. Грузія завжди підтримувала Україну і така дружба та культурний обмін повинні продовжуватись», - зазначають організатори фестивалю Марія Москаленко та Юлія Сінькевич.
«Держкіно вже вдруге підтримує проведення фестивалю українського кіно в Грузії, адже подібні заходи є важливими практичними кроками для культурного обміну  між нашими країнами. Концепція цього заходу передбачає висвітлення актуального стану сучасного українського кіно,  тож грузинський глядач побачить стрічки, які є найновішим кінематографічним надбанням України», - каже Пилип Іллєнко, голова Державного агентства України з питань кіно.
Кінофестиваль відкриє створена за підтримки Держкіно мелодрама «Гніздо горлиці» Тараса Ткаченка, показ якої пройде 27 квітня о 20:00. Одразу після показу відбудеться Q&A-сесія з участю самого режисера Тараса Ткаченка, виконавиці головної ролі Римми Зюбіної, а також продюсера Андрія Суярка. Нагадуємо, що світова прем'єра кінострічки відбулася на 7-му Одеському міжнародному кінофестивалі, де вона отримала нагороду «Золотий Дюк» за найкращий фільм Національної конкурсної програми. Також картина здобула найбільшу кількість нагород Першої Національної Кінопремії, отримавши «Золоту Дзиґу» в шістьох номінаціях.
На наступний день гості та глядачі кінофестивалю зможуть побачити створену за підтримки Держкіно драму «Моя бабуся Фані Каплан» режисера Олени Дем'яненко.  У 2016 році актор фільму Мирослав Слабошпицький отримав нагороду за найкращу акторську роботу Національної конкурсної програми 7-го Одеського кінофестивалю. Фільм також здобув перемогу у двох номінаціях Першої Національної Кінопремії.
29 квітня серію показів продовжать дитячі кінострічки: анімаційний фільм «Микита Кожум`яка» режисера Манука Депояна, а також буде презентовано трейлер фільму «Уроки магії» Лілії Солдатенко. Того ж дня буде показаний альманах короткометражних фільмів-переможців Одеського кінофестивалю: «Віддалік» Катерини Горностай, «Цвях» Філіпа Сотніченка, «Чоловіча робота» Марини Степанської, «В Манчестері йшов дощ» Антоніо Лукіча. Завершить день національних показів фільм #Selfieparty Любомира Левицького.
30 квітня, в останній день кінофестивалю «Україна в фокусі», відбудеться показ двох документальних фільмів - «Українські шерифи» Романа Бондарчука, який висувався Україною на здобуття премії «Оскар» в номінації «Найкращий фільм іноземною мовою» і «Рідні» режисера Віталія Манського, українська прем'єра якого відбулася в секції «Спеціальні покази» ОМКФ-2016, і одного ігрового - "Слуга народу 2" режисера Олексія Кірющенко, успішного комерційного проекту студії "Квартал 95", що став одним з лідерів прокату в Україні серед фільмів локального виробництва в 2017 році.
Всі покази пройдуть в кінотеатрі «Амірані» (Тбілісі, вул. Костава, 36/1), вхід вільний.
Крім показів, всі охочі також зможуть відвідати серію майстер-класів та зустрічей з українськими кінематографістами в рамках секції «Кіноіндустрія», які пройдуть протягом дня 28 квітня в RadioCafe (Тбілісі, вул. Долідзе, 2).
Кінооператор Ярослав Пілунський представить кейс проекту «Жовтий автобус», спрямований на культурно-освітню комунікацію з дітьми, директор кінотеатру «Жовтень» Людмила Горделадзе розповість про досвід розвитку культури кіноперегляду, а також прокату національного і арт-хаусного кіно на прикладі кінотеатру «Жовтень». Творчу зустріч проведе актриса кіно і театру, виконавиця головної ролі у фільмі «Гніздо Горлиці» Римма Зюбіна, а про те, як побудувати фестивальну стратегію для свого фільму розповість генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю Юлія Сінькевич. Режисер Роман Бондарчук під час майстер-класу розповість про підводні камені оскарівської кампанії на прикладі свого фільму «Українські шерифи». Завершить секцію «Кіноіндустрія» дискусія з участю українських продюсерів і Голови Держкіно Пилипа Іллєнка.
Алексей Першко 25 квітня 2017


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 128
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 116
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 287
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 639
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 322