Фільм Уявні друзі 2024

«Летючий голландець» припливе до Києва


Новини: «Летючий голландець» припливе до Києва

Фестиваль пройде під знаком художника Ван Гога.


З 25 по 30 квітня в Україні пройде фестиваль голландського кіно «Летючий голландець». У рамках фестивалю покажуть фільми про дружбу хлопчика і галченя, самотність в мегаполісі, а також документальні картини про Квартал червоних ліхтарів в Амстердамі, його найстаріших мешканок і легендарний клуб «Paradiso».

Четвертий за рахунком фестиваль пройде під знаком художника-постімпресіоніста Ван Гога. В основі постера фестивалю - картина голландського майстра «Рибальські човни в Сен-Мері».

Відкриє «Летючого голландця» претендент на Оскар від Нідерландів, володар 2 нагород за кращий дебют на Берлінале, фільм «Галченя» Боудевейна Кооле. Це зворушлива історія про дружбу 10-річного Його з маленьким галченям, який прилетів до хлопчика на підвіконня. Дивним чином саме птах допомагає Його залагодити відносини з татом, якому ніяк не вдається знайти з сином спільну мову.

Найсміливіша документальна картина фестивалю - «Знайомство з Фоккенамі» від режисерського тандему Габріель Проваас і Роба Шредера. Луїза і Мартіна Фокке - сестри-близнючки. 40 років вони працювали повіями. Звільнившись від опіки сутенерів, вони заснували власний бордель і першу у світі профспілку для повій. «Знайомство з Фоккенамі» - портрет цих унікальних жінок, а також історія про те, чим жив Квартал червоних ліхтарів в Амстердамі останні півстоліття.

Найбільше зірок за хвилину фільму глядачі побачать у картині «Paradiso» Джероєна Берквенса. Але головний його персонаж - не Іггі Поп і не Курт Кобейн, а майданчик для їхніх виступів, амстердамський клуб «Paradiso», неформальний рай, створений на землі в стінах старовинної лютеранської церкви. Унікальна дебютна робота Паскаль Сімонс, фільм «Лотос», підніме щемливе питання самотності в мегаполісі. 24 години камера режисера відстежує життя в нашому швидкоплинному і вічно зайнятому світі. На очах глядача розгортається зворушлива, трагічна і в той же час смішна історія.

Ще один жіночий вислів фестивалю - «Ефект доміно» від Паули ван дер Оест. Що відбувається, коли світ накриває економічна криза? Що, здавалося б, може бути спільного у лондонського банкіра, механіка Мічигану, нареченого, який скасував весілля та індійської жінки, що випікає торти на замовлення? Фільм Паули ван дер Оест «Зас і Зо» за мотивами чеховських «Трьох сестер» номінували на Оскар в категорії «Кращий фільм іноземною мовою».

Всі фільми демонструватимуться мовою оригіналу з українськими субтитрами.

«Летючий голландець» також попливе до Львова, Одеси та Харкова. Відкриття фестивалю в столиці відбудеться 25 квітня о 19:30 у кінотеатрі «Київ». 

Sushchenko 25 квітня 2013


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 97
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 54
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 263
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 614
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 188