Фільм Уявні друзі 2024

«Молодість» представить студентський конкурс


Новини: «Молодість» представить студентський конкурс

43-тя "Молодість" пройде з 19 по 27 жовтня 2013 року.

Цього року для участі у студентській програмі МКФ "Молодість" було подано 474 роботи. Відбіркова комісія вибрала шістнадцять найбільш вражаючих стрічок, дев'ять з яких побували на світових кінофестивалях - в Каннах, Венеції та Берліні. Поруч з ними - світові прем'єри.

До шорт-ліста студентської секції увійшли 16 стрічок із Європи, Південної Америки та Азії. Міжнародний студентський конкурс «Молодості» є важливим майданчиків презентації студентського кіно на рівні з каннською Cinéfondation.

Студентський конкурс проходитиме 20-21 жовтня вдень у кінотеатрі «Київ» та 21-22 жовтня ввечері в «Кінопанорамі» – отже переглянути стрічки зможуть всі. Після другого конкурсного блоку у холі кінотеатру «Київ» вібуватимуться дискусії з режисерами фільмів-конкурсантів, а 23 жовтня учасники студентського конкурсу розповідатимуть про свої кіношколи в рамках Майстерні талантів «Молодості».

Серед цьогорічних конкурсантів є документалістика, анімація, ігрові психологічні драми та комедії. 

«Людська маса» Ґабріеля Ґоше (Великобританія, 2013) стала володарем Золотого леопарда як Найкраща міжнародна короткометражна стрічка у Сан-Себастьяні. Річард запізнюється на співбесіду до центру працевлаштування на 3 хвилини. За правилами, співробітниця установи повинна оштрафувати його. Щоб не ускладнювати становище, Річард зважується на відчайдушний крок.

Мексиканська «Притча про знекровлену дівчину» (Алехандро Іґлесіас Мендісабаль, 2012) була частиною програми Cinefondacion у Каннах. На честь 15-річчя Хіселлі її батьки влаштовують урочисту вечерю. Дівчина має виголосити промову, але у неї в роті проростає рослина – доводиться приховувати свою природу, аби не зганьбити батьків.

«Матір» (2013) польського режисера Лукаша Остальського показували на МКФ у Варшаві. Це історія про впливову жінку-політика, яка разом із донькою повертається у свій дім на озері - але там на неї чекає напівпритомний син і сліди жахливого злочину. Фільм здобув приз глядацьких симпатій на кінофестивалі у Тампере.

Німецька стрічка «Кіралія» (реж. Сантьяґо Ґіл, 2013) стала одним із призерів Берлінале. Шестеро героїв із трьох поколінь розповідають про зникнення хлопчика на лісовому озері. Їхні слова витворюють колективну картину, де проступають страхи й бажання кожного.

Анімаційний фільм «Ціґенорт» (реж. Томаш Попакул, Польща, 2013) здобув дві нагороди на батьківщині: у Гамбургу та Обергаузені. Ця стрічка - про труднощі дорослішання. У маленькому селі на узбережжі батько навчає сина-підлітка рибалити, відкриваючи йому світ, сповнений бентежних знаків та неймовірних відкриттів.

Інші учасники конкурсу також фігурували у програмах світових кінофестивалів. На 70-му МКФ у Венеції була представлена «Думка про Калашнікова» (реж. Джорджо Босісьо, Великобританія, Італія, 2013) – фільм про «дорослу пригоду» 14-річного  П‘єтро. З Амстердамського фестивалю документальних фільмів на «Молодість» приїхала робота Мір’ям Рахмут «У вільний час» (Швейцарія, 2012), де у кадрі – життя двох молодих румунок у борделі. Сербський фільм про довгоочікувану зустріч кузенів - «Весняні сонця» (реж. Стефан Іванчіч, 2013) брав участь у Роттердамському МКФ, а сімейна драма «Сонечко» (реж. Барбара Отт, Німеччина, 2013) побувала на фестивалі короткометражного й документального кіно у Більбао.

У конкурсі студентських робіт відбудеться й низка міжнародних прем’єр - це фільми «Завжди запізно» (реж. Луіс А. Перес, Чилі, 2013), «Зіма» (реж. Маркус Гееп, Німеччина, 2013) та «Неправильний» (реж. Лім Те-Ґю, Південна Корея, 2013).

Цього року у рамках «Молодості» – спеціальні короткометражні покази:

22 жовтня, 21:00 / 26 жовтня, 16:00 - Авторська короткометражна компіляція «Згадати все» («Київ», Сінематека). Фестиваль готує таку компіляцію вже втретє: 2011 року була «Деконструкція», а у 2012 – «This is the End», присвячена анонсованому Кінцю світу.
26 жовтня, 17:30 - Короткометражні комедії  з усіх програм («Жовтень», Аншлаг). Вперше на фестивалі. 
27 жовтня, 15:00 - Найкращі анімаційні фільми з усіх програм фестивалю («Київ», Сінематека).
27 жовтня, 17:00  - Переможці короткометражних конкурсних програм («Київ», Сінематека). Вперше на фестивалі.

Нагадаємо, Київський міжнародний кінофестиваль "Молодість" пройде з 19 по 27 жовтня 2013 року. Основні покази пройдуть в кінотеатрі "Київ", іншими майданчиками для показів стануть кінотеатри "Жовтень" і "Кінопанорама".

Sushchenko 17 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 131
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 138
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824
Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха» Трейлер фільму «Дедпул і Росомаха»

Кожен заслуговує на щасливий кінець.

23 квітня 2024 805