Фільм Уявні друзі 2024

Президент Disney звільнився через збитки


Новини: Президент Disney звільнився через збитки
Студія Disney позбулася свого президента Річа Росса, який пропрацював в компанії більше 15 років і був призначений головою студії в жовтні 2009 року.
З 2010 року студія зазнає збитків: серйозні суми довелося списати за фільми "Принц Персії", "Учень чародія", "Мами застрягли на Марсі" і останній фантастичний бойовик "Джон Картер".
- Я втратив упевненість у власній здатності виконувати роль президента. Тому я прийняв складне рішення відмовитися від цієї посади в Walt Disney Studios, - йдеться у прощальному посланні Росса співробітникам студії.
При керівництві компанією Росса Disney пережила і позитивні моменти - зокрема, за Росса студія уклала угоду про копродукцію з Китаєм, який є одночасно самим динамічним і найскладнішим кіноринком планети через існуючі в країні квоти на іноземні картини. Цього літа в КНР почнуться зйомки фільму "Залізна людина - 3".
Місяць тому стало відомо, що "Джон Картер" приніс Disney двохсотмільйонні збитки у другому кварталі. Виробничий бюджет проекту склав 275 мільйонів доларів, рекламний - ще 100 мільйонів, тим часом заробити "Картер" зміг лише 269 мільйонів, причому головним чином за рахунок зарубіжних ринків: у самій Америці він зібрав лише 68 мільйонів доларів. У підсумку фільм дозволив Disney встановити рекорд по втратах, зазнанх в одному проекті: аналітики очікували, що студія втратить не більше 100-150 мільйонів доларів, а показник в 180 мільйонів вважався найгіршим з можливих варіантів розвитку подій.
На початку свого президентства Росс скоротив витрати і призупинив виконання низки проектів, які не вважав важливими для бренду Disney: продав лейбл Miramax зовнішнім інвесторам, заморозив виробництво таких кінострічок, як "20 000 льє під водою" і "Реальні кабани-2", а також призупинив виробництво картини "Одинокий рейнджер" з Джонні Деппом у головній ролі, поки її бюджет не був урізаний.

Walt Disney Co. була заснована в 1923 році як анімаційна студія. До теперішнього моменту корпорація значно розрослася: їй належать 11 тематичних парків, два аквапарки і кілька радіостанцій і телеканалів, включаючи, американський канал ABC, анімаційна студія Pixar та видавництво Marvel Comics. 

Катя Зиновьева 23 квітня 2012


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 124
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 105
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 283
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 633
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 316