Фільм Уявні друзі 2024

Режисер Уіріх Задль відкриває в Києві фотовиставку


Новини: Режисер Уіріх Задль відкриває в Києві фотовиставку

Саму трилогію режисер покаже безпосередньо на «Молодості».

19-27 жовтня у столичній арт - галереї «Мистецький Арсенал» відбудеться фотовиставка робіт спеціального гостя МКФ «Молодість», австрійського режисера Ульріха Зайдля.

Зайдль привезе до Києва 42 фотороботи, присвячені його «райської» трилогії. Власне, саму трилогію покажуть на «Молодості» в рамках першої в світі повної ретроспективи режисера «Ульріх Зайдль. Тотальна ретроспектива».

Сексуальність, духовність, фізичність – три жінки з однієї європейської родини у різні способи шукають, як вдовольнити свої найпотаємніші бажання. Сорок дві оригінальні фотороботи на межі вуайєризму, співчуття, трагедії й комедії, критика суспільства споживання, самотність та відторгненість особистості в сучасному світі – кристалізація того радикально реалістичного дискурсу, з яким кінорежисер працює все життя та який так виразно артикульований у гучній кінотрилогії «Рай», яка, власне, буде представлена в рамках першої в світі повної ретроспективи фільмів Ульріха Зайдля на 43-ому МКФ «Молодість».

Так і не закінчивши Віденську кіноакадемію (його попросили залишити заклад після контроверсивної стрічки про випускний бал), Ульріх Зайдль розпочав свою кар'єру як режисер документальних фільмів, знімаючи короткий метр та працюючи для телебачення. В 1990-ті вийшли його повнометражні фільми «Звірина любов» (1995) та «Моделі» (1999), які отримали чимало, як це буде тепер і надалі, фестивальних нагород та неоднозначних відгуків. Широке визнання вперше прийшло до австрійця, коли йому було майже 50 років. Фільм «Собача спека» - повнометражний ігровий дебют Зайдля - став справжнім відкриттям Венеційського кінофестивалю у 2001 році, здобувши спеціальну премію журі. Після міжнародного успіху Зайдль відкрив власну кінокомпанію, і вже у 2007 спродюсував свій другий ігровий фільм «Імпорт/Експорт», який номінували на «Золоту пальмову гілку» у Каннах. Перша частина «райської» трилогії «Рай: Любов» 2012 року номінували на «Золоту пальмову гілку» Канн. Друга частина, «Рай: Віра» отримала спеціальний приз журі у Венеції. Стрічка «Рай: Надія» увійшла до конкурсної програми цьогорічного Берлінале.

Sushchenko 8 жовтня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 140
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294