Фільм Уявні друзі 2024

У Києві вперше відбудеться Фестиваль індійського кіно


Новини: У Києві вперше відбудеться Фестиваль індійського кіно
З 8 по 14 березня в Києві вперше пройде Фестиваль індійського кіно.
Київська міська відеотека та КЦ «Кінотеатр« Київ »представляють перший в Україні фестиваль індійського кіно, який пройде з 8 по 14 березня і стане приємним подарунком для всіх жінок.
Під час фестивалю буде продемонстровано 4 кращих картини сучасного індійського кінематографа, такі як: «В полоні у моди», «Три ідіота», «Благання» і «Вперед, Індія!», А також родзинкою фестивалю стане фільм «Шахісти» 1977 р. відомого на весь світ режисера, лауреата численних премій міжнародних кінофестивалів Сатьяджит Рея. Він став засновником особливого напрямку в індійському кінематографі, який увійшло в історію, як «Паралельне кіно», також відомий як артхаус або Індійська нова хвиля. Цей напрямок характеризується серйозним реалістичним і натуралістичним змістом з гострим поглядом на соціально-політичну проблему. Також напрям відрізняється від основної боллівудської продукції і зародився в той же час, що і Французька і Японська нова хвиля.
 
ПРОГРАМА
«В полоні у моди»
Жанр: мелодрама / драма
Режисер: Мадхур Бхандаркар
У ролях: Пріянка Чопра, Кангна Ранаут, Мугдха Годсе.
Тривалість: 165 хв.
Рік виходу: 2008
Світ моди та гламуру вабить до себе юних і ще безневинних дівчат з усіх кінців країни. У Мегхни Матхур, чарівної дівчини з Чандігартха, є амбітна мрія. Стати не просто моделлю, а першою серед перших. І ось вона в Мумбаї!
Зворотний бік фешн-індустрії шокує її, але вона вперто йде до мети і досягає успіху. Світ дизайнерів у її ніг. Проте доля підносить їй сюрприз ...
«Шахісти»
Жанр: комедія / драма / історія / анімація
Режисер: Сатьяджит Рей
У ролях: Санджіт Кумар, Саїд Джаффрі, Річард Аттенборо,
Шабана Азмі, Амджад Кхан, Вина, Фарук Шайх, Самарт Нараїн
Тривалість: 115 хв.
Рік виходу: 1977
Індія, невелике князівство Ауд, середина XIX століття. Шляхом шантажу англійські колонізатори примушують князя давати їм величезні суми грошей, необхідні для завойовницьких походів. Правитель Ауда беззаперечно підкоряється. Але коли, зрештою, англійці захотіли повалити його з трону, він вирішив боротися за владу і захищати незалежність своєї держави. В результаті цілого ряду помилок, князь терпить поразку.
Паралельно в фільмі розвивається інша сюжетна лінія. Два обивателі одержимі грою в шахи. Вони настільки захоплені нею, що, здається, нічого не бачать і не чують навколо. Але із розмов шахістів ми побічно дізнаємося про ставлення жителів князівства до подій.
«Три ідіота»
Жанр: драма / мелодрама / комедія
Режисер: Раджкумар Хіранья
У ролях: Аамір Кхан, Каріна Капур, Шарман Джоші, Мадхаван
Рік виходу: 2009
Тривалість: 171мін
Двоє друзів відправляються на пошуки зниклого приятеля. У цій подорожі вони постійно потрапляють у непередбачені ситуації: вплутуються у вже давно забуті суперечки, зривають чуже весілля і опиняються на похоронах. Їх дорога лежить через небезпечні місця. Паралельно вони подорожують дорогами їх пам'яті - згадують свого приятеля, нестримного і вільнодумного Ранчо, котрий якимось дивним чином увірвався в їх життя і все в ньому змінив. Вони згадують ті часи, коли всі вони жили в студентському гуртожитку, і про те, як зароджувалася любов його до жвавої дівчині Піа. І ось одного разу Ранчо раптом зникає ...
«Благання»
Жанр: мелодрама
Режисер: Санджай Ліла Бхансалі
У ролях: Рітік Рошан Айшварія, Рай Шерназ Патель, Адітья Рой Капур
Рік виходу: 2010
Тривалість: 126 хв.
 
Зелений краєвид, притягальна блакитна вода і теплий яскравий світ красивого Гоа - це батьківщина одного з найбільш великих фокусників свого часу - Ітана Маскаренхаса. На даний момент він ведучий радіо-шоу, де своєю дотепністю та гумором несе кожному слухачеві чарівництво, надію і сміх, і важко уявити, що ця людина через травму хребта залишається нерухомою протягом останніх чотирнадцяти років. У кожен момент життя Ітану допомагає медсестра Софія. Їх любов красива і непохитна у своїй силі. Але одного разу в світ Ітана вривається молода людина на ім'я Омар Сіддікі з величезним бажанням навчитися чарівництву у найкращого. І поки з одного боку Ітан передає свою магічну спадщину, з іншого - він з усіх сил бореться за своє життя.
«Вперед, Індія!»
Жанр: драма / спорт
Режисер: Шіміт Амін
У ролях: Шахрукх Кхан, Відья Малваде, Таня Аброл ®
Рік виходу: 2007
Тривалість: 153 хв.

У країні крикету Індії інші види спорту вважаються такими, що розвиваються. Жіночий хокей на траві - екзотика для більшості індусів. Хокеїст, через якого команда з ганьбою програла важливий матч, пішов зі спорту, але через 7 років обставини змушують його стати тренером жіночої хокейної команди. Їм належить витримати неабиякий турнір - Світовий кубок з жіночого хокею, що проходить в Австралії, і, найголовніше, знайти спільну мову один з одним. 

Катя Зиновьева 2 березня 2012


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 140
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат Бокс-офіс США. «Суперники» очолили кінопрокат

Глядачі вирішили піти подивитися на пристрасну гру Зендеї.

29 квітня 2024 659
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 294