Фільм Уявні друзі 2024

4-й, майже ювілейний Одеський кінофестиваль вже поряд


Новини: 4-й, майже ювілейний Одеський кінофестиваль вже поряд

Менше місяця залишилося до старту одного з головних культурних подій України – Одеського Міжнародного Кінофестивалю (12-20 липня 2013). Кожен з тих щасливців, що вже мали можливість побувати на цій події – знають і чекають і незабаром діждуться!

Поки ж, ще залишилися деякі дні, в які ми, покусуючи лікті, відриває геть листки календаря і жадібно прислухаємося до обіцянок організаторів. А вони такі.

Для Міжнародного конкурсу ОМКФ було відібрано 11 фільмів. У своєму ігровому дебюті "Смерть Чарлі Кантримена" заслужений американський рекламний режисер Фредерік Бонд зібрав інтернаціональний зоряний склад - Шайа ЛаБаф("Трансформери"), Ивэн Рейчел Вуд("Рестлер"), Мадс Миккельсен("Казино Рояль") і Тиль Швайгер("Красень"). Чилійський режисер Алисия Шерсон у фільмі "Майбутнє" зняла голлівудського ветерана Рутгера Хауэра. У другому повнометражному фільмі молодого режисера Крэйга Вивейроса "Боржник" знялися Тім Рот і Пітер Муллан. У повнометражному дебюті індійського режисера Ритеша Батры "Ланчбокс" головну роль виконав зірка Болливуда і Голлівуду Ирфан Хан("Мільйонер з трущоб"). Росію в міжнародному конкурсі ОМКФ- 2013 представляє режисер Олександр Велединский, один із співавторів культового серіалу "Бригада", зі своїм першим після 7-річної перерви художнім фільмом "Географ глобус пропіл" з Костянтином Хабенским в головній ролі.
Довгожданий і самий обговорюваний український кінопроект року - "Параджанов" Сержа Аведикяна і Олени Фетисовой, байопик легендарного вірменсько-українського режисера ХХ віки - представлений відразу в двох конкурсних програмах ОМКФ - міжнародній і національній. Окрім нього за Українську національну кінопремію ОМКФ в повному метрі боротимуться визионерский фільм Ігоря Подольчака "Delirium", соціальна трагікомедія Валентина Васяновича "Креденс" і картина Аліси Павлівської "Не хочу помирати". На Українську національну кінопремію в короткометражній секції номіновані 12 робіт - фільм-володар численних фестивальних нагород "Ядерні відходи" Мирослава Слабошпицкого("Срібний Леопард майбутнього" МКФ в Локарно, Гран-прі фестивалю Кіношок); "Нимфо" Олега Борщевского - вдала проба українського еротичного кіно; документальні роботи - незалежний проект Олександра Течинского "Сери і Сеньйори" і "Металобрухт" Дмитра Глухенького з альманаха "Поза Євро"(2012), і інші фільми, серед яких переважають дебюти.
Стали відомі і нові гості, очікувані на Одеському кінофестивалі цього року. З майстер-класом для Літньої кіношколи ОМКФ відвідає Ульрих Зайдль(Австрія), один з самих провокаційних європейських режисерів, який також представить глядачам завершальну частину своєї "райської" кінотрилогії "Рай : Надія". Зірка європейського кіно Сільвія Хукс(Нідерланди) представить на фестивалі відразу два фільми зі своєю участю: "Дівчина і смерть" Йоса Стеллинга і "Краща пропозиція" Джузеппе Торнаторе. Самий касовий російський режисер останнього десятиліття(за версією російського Variety) Тимур Бекмамбетов приїде представити свою нову продюсерську роботу - фільм Віктора Шамирова "Гра в правду".
У позаконкурсній секції ОМКФ- 2013 "Гала-прем'єри" заявлені ще декілька фестивальних хітів: "Піна днів" Мишеля Гондри з Одрі Тоту в головній ролі; "Велика краса" Паоло Соррентино(номінація на Золоту пальмову гілку Каннського МКФ); "Перед північчю" Річарда Линклейтера - продовження любовної історії героїв Итана Хоука і Жюли Дельпи завдовжки в 20 років; а також "Король Сохо" - новий фільм британського режисера Майкла Уинтерботтома, який особисто відвідає ОМКФ- 2013 з ретроспективою.
Виталий Ващук 14 червня 2013


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 147
Найприбутковіші фільми 2023 року Найприбутковіші фільми 2023 року

«Брати Супер Маріо в кіно» заробили більше, ніж «Барбі».

7 травня 2024 333
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 142
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 627
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 920