Фільм Уявні друзі 2024

Дух Канн в Одесі


Новини: Дух Канн в Одесі

 7-й Одеський кінофестиваль продовжує представляти фільми позаконкурсних програм. Програма «Фестиваль фестивалів» поповнилася призером канського «Тижня критики» стрічкою «Мімози» Олівера Лакса. У секцію «Спеціальні покази» увійшла картина «Гет, суд Вівіан Амсалем» Роніт і Шломі Елькабетц, а в секції «Гала-прем'єри» - новий фільм південнокорейського режисера Пан Чхан-Ука «Служниця».

 Після свого дебюту в секції «Directors' Fortnight» Канн-2010 з роботою «Ви всі - капітани» (приз FIPRESCI) Олівер Лаксе знову повертається на Лазурне узбережжя. На цей раз його картина «Мімози» (Mimosas), знята на 16мм плівку, отримала перший приз «Тижня критиків». Марокканський  вестерн запрошує глядача в загадкову одіссею по гірським ландшафтам, в яких загубився караван, що віз шейха в його останню подорож.
 Драма ізраїльського режисера Роніт Елькабетц «Гет, суд Вівіан Амсалем» (Gett, The Trial of Viviane Amsalem), знята спільно з її братом Шломі Елькабетц, розповідає про боротьбу жінки за свої права. Дія відбувається в раввинском суді, де головна героїня, яку зіграла сама Роніт Елькабетц, доводить, що відсутність почуття до свого чоловіка - це достатня причина для розлучення ( «гет»). Картина була висунута на «Оскар» від Ізраїлю, номінована на «Золотий глобус» у секції «Найкращий фільм іноземною мовою», брала участь в програмі «Director's Fortnigh» на Каннському кінофестивалі в 2014 році, і отримала премію «Офір» (Ізраїльська кіноакадемія) за «Найкращий фільм». На Одеському кінофестивалі картину представить актор Сассон Габай, якому робота у фільмі принесла премію «Офір» за найкращу чоловічу роль другого плану.
Еротична драма «Служниця» (Ah-ga-ssi) відомого південнокорейського режисера Пан Чхан-Ук, який неодноразово брав участь у конкурсних програмах і брав призи на Берлінале, Канському кінофестивалі та інших, оповідає про пристрасть японської пані до служниці в окупованій Кореї 30 -х років. Розповідь ведеться від трьох осіб: багатої спадкоємиці, прислуги і афериста, який підіславши бідну дівчину до пані мріє сам заволодіти її статками. Картина знята за мотивами роману Сари Уотерс «Тонка робота». «Служниця» брала участь у конкурсній програмі Каннського фестивалю в цьому році і буде представлена в секції «Гала-прем'єри» на ОМКФ. В український прокат фільм випустить компанія «Артхаус Трафік» 8 вересня.
Алексей Першко 7 липня 2016


Avatar
Ім'я:
10 травня 2024

популярні новини


Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 103
Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 78
Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4» Другий трейлер мультфільму «Нікчемний я 4»

Посіпаки отримують суперздібності.

8 травня 2024 271
Найбільші касові провали 2023 року Найбільші касові провали 2023 року

Проєкти студії Disney зайняли чотири місця з п’яти.

3 травня 2024 622
Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»! Дубляж сімейної пригоди «Уявні друзі»!

Даша Квіткова і Назар Задніпровський подарували свої голоси героям фільму.

8 травня 2024 193