Фільм Уявні друзі 2024

Гогольфест: Ковчег - програма


Новини: Гогольфест: Ковчег - програма
Від 7 по 17 вересня 2017 в Києві відбудеться ювілейний десятий мультидисциплінарний фестиваль сучасного мистецтва ГОГОЛЬFEST.
 У цьому році під події ГОГОЛЬFEST будуть задіяні 3 локації: ВДНХ (просп. Академіка Глушкова, 1), Національний центр Олександра Довженка (Довженко-Центр, вул. Васильківська, 1) і Театр на Подолі за адресою Андріївський узвіз, 20 Б.
У фестивалі будуть представлені такі напрямки сучасного мистецтва як: театр, хореографія, візуальне мистецтво, академічна, альтернативна та електронна музика, опера, цирк, літературна, освітня і програма для дітей. До складу міжнародної програми входять проекти з 13 країн - Франція, Італія, Голландія, Норвегія, Литва, Німеччина, Швейцарія, Грузія, Великобританія, Іспанія, Вірменія, Румунія і США.
На 10-й, ювілейний, рік свого існування фестиваль набув міжнародного значення, отримавши в червні 2017 міжнародний сертифікат європейського знака якості EFFE (Europe For Festivals, Festivals For Europe) від Європейської Асоціації Фестивалів (EFA).
Продовжуючи традицію минулих фестивалів з лейтмотивами "Храм", "Мистецтво війни / мистецтво світу" і "Вавилон", цього разу Влад Троїцький вибрав нову концепцію для ювілейного ГОГОЛЬFEST - тему "Ковчег".
"Ми живемо в світі, який постійно нав'язує нам почуття катастрофи, почуття, що завтра все буде плохо.Становітся ясно, що так жити не можна. Необхідно місце, де для того, щоб не втратити свою свободу, відчуття себе людиною, можна було б реалізувати себе. Але де це місце? Що це за місце? Які там правила? Ми поставили собі ці питання і тому назвали концепцію майбутнього фестивалю ГОГОЛЬFEST-2017 "Ковчег". Ковчег - як місце порятунку. Ковчег - як місце життя. Ковчег - як місце натхнення ", - говорить Влад Троїцький.
Втіленням цієї ідеї і заключною частиною знаменитої біблійної оперної трилогії Влада Троїцького стане спільна україно-швейцарська опера-балет Ark, створена за мотивами Пісні Пісень царя Соломона зі Старого Завіту. Хореографом-постановником виступає Оскар Шакон, прем'єр трупи Моріса Бежара, режисером-постановником - Влад Троїцький, за участю трупи Totem Dance під керівництвом Крістіни Шишкарьової.
Продовження ідеї Ковчега і один з найяскравіших проектів ГОГОЛЬFEST цього року - GogolFest ArkSquat. GogolFest ArkSquat - це територія, де художники, скульптори, перформери і всі творчі особистості можуть зібратися і втілити запропоновану концепцію Ковчега в реальності. Сквот знаходиться на території колишньої кінокопіювальною фабрики і почав свою роботу 25 липня. GogolFest ArkSquat буде працювати до закінчення фестивалю.
7 вересня в Довженко-центрі відбудеться пре-паті відкриття ГОГОЛЬFEST 2017 року з показом нового проекту Влада Троїцького - лялькового кабаре "ЦеШо?" І прем'єрою вистави "Повелитель мух" за романом Вільяма Голдінга режисера Давида Петросяна.
8 вересня в Театрі на Подолі відбудеться показ балету "I Baslacchi. Omaggio a Fellini "від італійського колективу Compagnia Artemis Danca.
9 вересня заплановане урочисте офіційне відкриття ГОГОЛЬFEST 2017 на ВДНГ з шоу-перфомансом Dreams за участю Dakha Brakha і виставою "А Celebration Service" по Мередіт Монк. У Довженка-Центрі в новому просторі театральної платформи "Сцена 6" покажуть спектакль "Stop Being Poor" норвезького Proxy theatre. А в Театрі на Подолі концерт "The Art of Brown Soil" від бельгійського Ensemble Nadar.
10 вересня - вранці для дітей виставу від британського лялькаря Ендрю Пурвіна, а ввечері - прем'єра опери-балету "Ark" і масштабного шоу "uTopia" від фрік-кабаре Dakh Daughters. А в Театрі на Подолі бельгійський Ensemble Nadar дасть концерт "The Art of Brown Soil".
З 11 по 15 вересня - насичена театрально-хореграфіческая програма, де зокрема можна буде побачити вистави нової української незалежної сцени.
16 вересня - буде відзначено грандіозним поданням на ВДНГ театрально-циркового перфомансу-кабаре "Terabak de Kyiv" від кабаре Terabak Франція) і Dakh Daughters
17 вересня - закриття ГогольFest виставою "Фантазія" від Вільнюського Малого театру під керівництвом Р.Тумінаса в Театрі на Подолі, а в Довженко-Центрі акустичним концертом-перфомансом від Ensemble Ascolta (Німеччина).
Алексей Першко 14 серпня 2017


Avatar
Ім'я:
11 травня 2024

популярні новини


Перші подробиці нового фільму про Середзем'я Перші подробиці нового фільму про Середзем'я

Картина отримала назву «Володар перснів: Полювання на Ґолума».

10 травня 2024 136
«Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати «Крейвена-мисливця» знову доведеться почекати

Студія Sony Pictures внесла кілька змін в свій репертуарний план.

28 квітня 2024 626
Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший» Новий трейлер фільму «Тихе місце: День перший»

Нова глава культової франшизи розповідає про перші дні вторгнення інопланетних монстрів на Землю.

10 травня 2024 139
Фінальний трейлер «Уявних друзів» Фінальний трейлер «Уявних друзів»

Раян Рейнольдс у яскравій сімейній комедії!

12 квітня 2024 919
Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів» Бокс-офіс США. Тріумф екшну «Повстання штатів»

Рекордна перемога для студії A24.

15 квітня 2024 824